Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Avtonomno električno vozilo z dosegom 800 km
Novosti   |   Koncept: Weltmeister Maven
Avtonomno električno vozilo z dosegom 800 km
Weltmeistrov koncept Maven je najnovejši v seriji električnih vozil, predstavljenih na pekinškem avtomobilskem salonu.
Urša Prosenjak
2. oktober 2020 | 6:20:00

Koncept ima obliko aerodinamične limuzine. Ozka, zaobljena žarometa sta povezana s svetlobno cevjo. Zaradi aerodinamične oblike ima koeficient zračnega upora le 0,23.

Pozornost vzbuja tudi odsotnost tradicionalnih B stebričkov, zadnja vrata, ki se odpirajo nazaj, zložljive kljuke in aerodinamična kolesa, ki skrbijo za še večji doseg vozila.

Pogled v notranjost razkriva, da ni klasičnih kontrolnih pripomočkov, kot so tradicionalen volan in stopalke. Maven ima namreč sposobnost avtonomne vožnje in je opremljen z napredno tehnologijo 5G, funkcijami V2X, samodejno vožnjo tretje generacije in funkcijo samodejnega parkiranja četrte generacije. Oblazinjenje je v zeleni barvi, potniško kabino pa krasijo poudarki v zlati barvi, ki jih med drugim najdemo na varnostnih pasovih, kljukah in zunanjih robovih sredinske konzole.

Informacije o pogonu so skope, vemo pa, da je Maven povsem električno vozilo, njegov doseg je 800 km. Weltmeister načrtuje njegovo proizvodnjo v prihodnjem letu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija