Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Elektrificiran, posodobljen in samo v deželi vzhajajočega sonca
Novosti   |   Ni za nas: Nissan Note
Elektrificiran, posodobljen in samo v deželi vzhajajočega sonca
Čeprav se je z evropskega tržišča poslovil v začetku leta 2017, pa ostaja Nissan Note najbolje prodajan model tega proizvajalca na domačem tržišču. Po napovedi v maju so tretjo generacijo zdaj tudi uradno predstavili kupcem.
Urša Prosenjak
26. november 2020 | 6:51:00

Novi model nadaljuje preizkušen recept kombinacije večnamenskega kompaktnega vozila in enoprostorca, predstavlja pa oblikovalski jezik, ki ga pri Nissanu imenujejo brezčasni japonski futurizem. Z videzom se nekoliko približuje Ariyi in deluje bistveno sodobnejše od prejšnje, osem let stare različice. Čeprav večina modelov z novo generacijo pridobi nekaj centimetrov, je z Notom ravno obratno. Nova različica je pet centimetrov in pol krajša od predhodnika, medosna razdalja pa se je skrajšala za dva centimetra.

Nižji paket opreme ima 15-palčna jeklena platišča in halogenske žaromete, razkošnejša različica pa ima 16-palčna aluminijasta platišča in štiritočkovne LED žaromete. Barvna paleta zunanjosti vsebuje 13 možnosti, med njimi pa so tudi dvobarvne kombinacije.

Kljub skromnejšim meram ponuja novi Note več prostora za noge potnikov na zadnji klopi, za to pa je zaslužna nova platforma CMF-B. Notranjost je popolnoma prenovljena in posodobljena z digitalno instrumentno ploščo in infotainmentom. Od prejšnje generacije ni ostalo praktično nič.

Vse različice so elektrificirane, konvencionalnega pogona ni več v ponudbi. Vstopni model je hibridni atmosferski 1,2-litrski bencinski motor z elektromotorjem in litij-ionsko baterijo. Nissan še ni uradno razkril moči motorja, vendar japonski mediji poročajo o 85 kilovatih in navoru 280 Nm. Na voljo je tudi povsem električna različica z dvema elektromotorjema in štirikolesnim pogonom.

Na Japonskem se bo prodaja novega Nota začela 23. decembra, cena pa bo od 16.320 evrov dalje za vstopni model.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Škoda, ni napačen.
28.11.2020 18:08:14
klemens
Tudi cena dokaj solidna v primerjavi z EU EL primerki, ki imajo zgleda namesto aluminija karoserijo iz zlata.
30.11.2020 17:33:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija