Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Hitrejši, poskočnejši in izboljšan
Novosti   |   Prenova: Jaguar F-Pace SVR
Hitrejši, poskočnejši in izboljšan
Jaguar predstavlja prenovljeno različico modela F-Pace SVR za prihodnje leto. Na zunaj so spremembe komaj opazne, v notranjosti in pod pokrovom motorja pa je zgodba drugačna.
Urša Prosenjak
3. december 2020 | 7:49:00

Prenovljeni Jaguar F-Pace SVR prinaša več navora, hitrejši pospešek in višjo končno hitrost.

Pod pokrovom F-Pace SVR se skriva petlitrski V8, ki ima še vedno moč 410 kW, navor pa se je povečal s prejšnjih 680 Nm na 700 Nm. Osemstopenjski avtomatski menjalnik je enak kot pri limuzinskem Jaguar XE SV Project 8. Z novo funkcijo Dynamic Launch doseže križanec 100 km/h v 3,8 sekundah, kar je 0,3 sekunde hitreje kot prej. Najvišja hitrost je zdaj 287 km/h, prej pa je bila le nekoliko nižja – 283 km/h.

Nadgradnje pa niso omejene samo na pogon. Izboljšave volana botrujejo hitrejšemu odzivu pri zavijanju. Zavore imajo nove podložke, vključen pa je tudi Integrated Power Booster, ki omogoča krajšo pot stopalke. Nastavitve adaptivnega blaženja sunkov poskrbijo za mirno vožnjo pri nizkih hitrostih.

Kar se tiče videza, se prenovljeni F-Pace SVR ne razlikuje od predhodnika. Žarometi so ožji, stranske odprtine za zrak pa imajo novo obrobo. Čeprav so spremembe zunanjosti komaj opazne, pa je izboljšano hlajenje pogona in zavor.

V potniški kabini je nov 11,4-palčni infotainment zaslon, ki je zamenjal dosedanjega 10-palčnega. Novi multimedijski sistem podpira brezžične posodobitve programske opreme. Nova je tudi prestavna ročica, obvolanske ročice pa so narejene iz zlitine cinka.

Jaguar še ni razkril cene za prenovljeno različico F-Pace SVR. Za trenutni model je potrebno odšteti okoli 66.500 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Se mi zdi, kot celota, zelo v redu, sploh v SVR-ovi modri barvi.
3.12.2020 11:18:21
911
Uf lep!
4.12.2020 14:32:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija