Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Angleško - škotsko razkošje in edinstvenost
Novosti   |   Posebna izdaja: Aston Martin DBX Bowmore Edition
Angleško - škotsko razkošje in edinstvenost
Personalizacija vozil Q by Aston Martin, ki jo omogoča omenjeni proizvajalec avtomobilov, predstavlja omejeno serijo DBX Bowmore Edition. Luksuznemu terencu so dodali številne podrobnosti, ki jih je navdihnila ugledna destilarna viskija Bowmore.
Urša Prosenjak
8. december 2020 | 7:21:00

Kupcem bodo ponudili samo 18 primerkov DBX Bowmore Edition, izročili pa jim jih bodo na zasebnem dogodku na Škotskem proti koncu leta 2021.

Bowmore, destilarna škotskega viskija z 240-letno zgodovino, je navdihnila edinstveno izvedbo terenca DBX. Zunaj in znotraj so mu dodali poudarke iz različnih vrst bakra, ki ga destilarna uporablja pri svoji dejavnosti, na DBX-u pa se podajo k zunanjosti v posebni barvi Bowmore Blue ali pa Xenon Gray, ki je tudi na voljo. V notranjosti lahko kupci izberejo med enobarvno Obsidian ali dvobarvno kombinavijo Copper Tan Metallic/Obsidian. Poleg odtenkov modre in bakrene je edinstven tudi vzorec Bowmore tvida. Med drugim ga najdemo tudi na dodatku, ki spada k avtu – piknik odeji.

Pod pokrovom motorja je DBX Bowmore Edition enak standardnemu DBX. Poganja ga štirilitrski V8 z dvojnim turbopolnilnikom, ki proizvaja 410 kW in 700 Nm navora.

Tako kot je edinstven sam avto, bo edinstvena tudi njegova dostava. Kupcem jih bodo predali na posebnem tridnevnem dogodku Aston Martin Art of Living na Škotskem. Odpravili se bodo na več kot 270 km izlet na otok Islay, kjer bodo deležni zasebnega ogleda destilarne Bowmore. Kupci si bodo lahko lastnoročno napolnili steklenico viskija, omogočen pa jim bo dostop do Bowmoreove zakladnice, ki je najstarejši obrat za zorenje viskija na svetu.

DBX po navdihu Bowmore viskija pa ni prvi skupni projekt podjetij. Pred nekaj meseci je destilarna predstavila posebno izdajo viskija Black Bowmore DB5 1964, ki je poklon avtomobilu Jamesa Bonda DB5 in letu 1964, ki je bilo prelomno za obe znamki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija