Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novi Tucson je pravi odgovor na evropske tekmece
Novosti   |   Slovenska premiera: Hyundai Tucson
Novi Tucson je pravi odgovor na evropske tekmece
Hyundai Tucson je v novi izdaji tik pred koncem leta pripeljal tudi na slovenske ceste. Tokrat je to zanj že četrta in hkrati oblikovno najbolj drzna generacija. Od leta 2004 do danes so po Evropi prodali preko 7 milijonov primerkov, za prihodnje leto pa si pri slovenskem zastopniku želijo doseči prodajni cilj 600 prodanih primerkov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
12. december 2020 | 13:11:00

cenik.pdf

Pravijo, da je železo potrebno kovati dokler je vroče in tega se pri Hyundaiju zelo dobro zavedajo. V zadnjih letih smo pri mnogih njihovih modelih opazili izjemen napredek pri oblikovanju, za kar je zaslužen predvsem evropski oblikovalski oddelek v Russelsheimu, a s prihodom novega Tucsona je jasno, da ti želijo še nekoliko bolj opozoriti nase. 

Tucsona je potrebno spoznati v živo. Sam sem ga, pa čeprav prvič le za kratek čas in lahko zatrdim, da je v živo še za odtenek oblikovno bolj prepričljiv. Evropskega Korejca najbolj zaznamuje maska z geometrični vzorci, ki poskrbijo za poseben prvi vtis. Pri Hyundaiju so zapisali, da ko sta žarometa izklopljena, je na sprednjem delu vozila opaziti le temen geometrični vzorec, saj se dnevne LED luči popolnoma zlijejo s sprednjo masko, ko pa so dnevne luči vklopljene, v temni kromirani maski po zaslugi napredne tehnologije “half-mirror lighting” zasijejo draguljasti vzorci.

Navzven Tucson deluje ogromen in robusten športni terenec. V dolžino meri natanko 4,5 metra in z medosno razdaljo 2,68 metra zagotavlja spodobno prostornost v potniški kabini. Za razliko od zunanje podobe je kabina oblikovno manj agresivna, pa vseeno domiselna in sveže oblikovana. Popolnoma novo oblikovan je volan, pred njim pa zaslon z digitalnimi merilniki, ki ni vpet pod kak pokrov, pač pa je na prostem. 10,25-palčni osrednji zaslon multimedijske naprave, ki je v osnovi 8-palčni, je postavljen brezstično v zavihek, ki visi z zgornjega dela armaturne plošče in z zaslonom klimatske naprave tvori celoto. V času, ko se je že pokazalo, da gumbi na dotik ne morejo zamenjati klasičnih, so se pri Hyundaiju odločili, da bodo igrali prav na to karto. Kako to deluje v praksi, bomo spoznali v naslednjih mesecih. 

Omeniti velja dejstvo, da je ta že v osnovi opremljen z DAB sistemom, da ima vgrajena sistema Carplay in Andriod Auto, odvisno od paketa opreme je vgrajena tudi navigacija s prometnimi podatki v živo, obenem pa velja izpostaviti še povezovanje avtomobila z aplikacijo BlueLink, preko katere uporabnik lahko dostopa do številnih podatkov. Prtljažni prostor je v novi izdaji še za odtenek večji, saj meri 620 oziroma največ 1799 litrov (v primeru motorne različice MHEV je prostornina za okrog 50 litrov manjša), če se v nekaj potezah preklopi naslon zadnje klopi (40:20:40), ki ima možnost ogrevanja.

Ponudba pogonov temelji na dveh motorjih. 1,6-litrski turbo bencinski motor je na voljo s 110 oziroma 132 kilovati moči, pri tem pa lahko kupec izbira različico z elektrifikacijo (MHEV) in povezavo s šeststopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Obe motorni verziji sta na voljo tudi s štirikolesnim pogonom. Ponudba dizlov prav tako sloni na 1,6-litrskemu štirivaljniku s 85 in 100 kilovati moči (tudi v različici MHEV), prav tako pa so možne kombinacije s pogonom 4x4 ter ročnim ali samodejnim menjalnikom. V kratkem bodo na cenik uvrstili hibridnega Tucsona z 1,6-litrskim bencinskim motorjem T-GDI, ki razvija 169 kW (230 KM) in je povezan s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, nekoliko kasneje pa na vrsto prihaja še priključno-hibridna izvedba s 195 kilovati sistemske moči.

Začetna cena bencinsko gnanega Tucsona v Sloveniji je postavljena na 22.490€, če upoštevamo promocijski popust 3500€, medtem ko je začetna cena dizla za dobra dva tisočaka višja. Podrobno o cenah v pripetem ceniku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Firedancer
Na zunaj deluje za povprečnega uporabnika dokaj zanimivo. Ne razumem pa notranjosti. 4-kraki volan? Tudi sredinska konzola ne izgleda ravno premium, prej obratno. Volan v 3-kraki izvedbi in drugačne barvne kombinacije sredinske konzole lahko naredijo stvari precej bolj zanimive.
12.12.2020 13:36:00
alfafil
Zanimiv avto, velika izbira motorizacije in opreme, cena temu primerna. Zdaj, ali sem (ste) to pripravljen plačat, ali raje pogledat drugam...
12.12.2020 14:05:02
RUNC
Čakaj malo, tole na kontrolah klime so pozabili odstraniti folijo?
12.12.2020 15:45:48
IcEmAn
Ja folija je še čez. Bi pa lahko komande za klimo bile lahko bolj moderne, ne da so v podobnem stilu kot digitalna ura, ki jo je Toyota še par let nazaj tlačila v svoje avte. Mi pa ni jasno, zakaj ima avtomatik v enem primeru pravo ročico, v drugem pa gumbe? Spet kakšna podobna fora kot pri R. Capturju? Je pa treba pohvalit Hyundai (vsaj, kar sem gledal po oglasih na avto.net), da med osnovnimi in (naj)boljšimio izvedenkami ni neke hude vizualne razlike - da kupec ne rabi že v štartu dodati še par jurjev, da vsaj približno izgleda (kot npr. Tiguan).
12.12.2020 16:27:02
Lovro7
Sem videl črnega, kapo dol, res ma prezenco na cesti
12.12.2020 18:55:56
matjazh
na prvo žogo vpadljiv, ampak tej boki mi niso všeč...spominjajo na kakšne USA produkte iz začetka tisočletja. Oblika bo v par letih "out" in filing bo podoben kot bi gledal tole: https://simple.wikipedia.org/wiki/Pontiac_Aztek
13.12.2020 0:15:23
RenaultF1
Osebno mi ne sede. Ko pogledaš pa ceno adijo pamet. Zadnji dve leti nič normalnega več ni za dobiti za 20 Jurijem mislim a so cist znoreli ? Plus tile SUV nekako pozabljajo da bi pa mogoče kdo rad tri osebe zadaj peljal ? Sta samo dva primerna p 5008 in xc90. In to da kaj prebavljive ga dobiš je 35 k€ plus
13.12.2020 6:30:58
jjs
Končno terenec, ki celo ponuja možnost 4x4 in zelo konkreten prtljažnik. Oblika? Smo pač leta 2020. Čeprav moram reči, da mi je minimalističen prednji del s skritimi lučmi zelo všeč. Škoda, da je preostanek avta spet tako overdesigned in da je bočna linija kar nekaj. Notranjost ni napačna, Števci in zračniki v duhu časa, a vse skupaj deluje kar estetsko. Le ne vem, ali trinadstropni volan z nedoločljivim številom prečk kaj pripomore k priročnosti. Sredinska konzola z ekranom načeloma ena najlepše oblikovanih - ampak spet ne vem, zakaj je v teh časih tja treba nameščati cel Becker Mexico z 38 gumbi in kasetofonom, ali karkoli je že tisto na sredini.
13.12.2020 7:47:53
7even77
Ko ga takole glefdam, imam precej trden občutek, da je povsem (ali celo namerno) preveč po ameriško-kitajskem okusu. Preveč nekih pretiravnnj in/ali tudi nedorečenosti. Na zunaj je to vidno tako spredaj, kakor zadaj, v večji meri s temi "urezano/prirezano/razrezanimi" lučmi in drugimi podrobnostmi. Stranska linija je spet neka svoja zgodba in kot taka deluje, kot bi ne bila del istega vozila. Zadnji brisalnik denimo - ja, po vzoru RR-a Sport skrit, a zato s prav isto napako - kdor ga že uporablja, kmalu sprevidi, da mu - gledano v vzvratno ogledalo - ostane nepobrisan ves spodnji polkrog stekla! Kljub kameri verjetno ne prav izvirno in dovršeno. Znotraj je armaturna ploščča dizajnirana tako, da imaš občutek, da bi ves volanski sklop lahko kar sam prestavil z leve na desno in to brez problema. Volan sam je ob tem res bolj kot ne podobna polomija, kot na Octavii VI tisti z le dvema prečkama (no tu je vsaj ena pač odveč). Tudi sredinska konzola bi lahko bila nameščena v kakem Oplu izpred desetletja. Ali so v prtljažniku "pozabili" na obloženost še stranskih delov le-tega, da je treba prav vsakič gledati zgolj navadno, gladko plastiko ali je to pač nepomembno? In tako naprej... Kar nekaj stvari, ki (tudi) ta produkt še naprej jasno loči od vsaj nekaj evropskih - brez potrebe, saj je bil predhodnik , vsaj v mojih očeh, precej sprejemljivejša opcija. V celem.
13.12.2020 11:27:03
alfafil
Kar je leta načrtovala četica strokovnjakov, inženirjev, oblikovalcev, vi podreti v nekaj stavkih. Saj ne rečem, da je kritika lahko tudi na mestu, ampak, ne moremo pričakovat, da bo vsak zadovoljen. In za obliko je zaslužen predvsem evropski oblikovalski oddelek v Russelsheimu, torej, preveč po ameriško-kitajskem okusu? Oni očitno ne mislijo tako. Bomo videli.
13.12.2020 20:35:27
7even77
Hja, @Alfa, Russelsheim sem ali tja - a če je FILOZOFIJA nekega produkta "doma" tam, kjer pač je, je zaradi mene lahko razvojni oddelek nastanjen tudi v Vladivostoku, saj veš... Je popolnoma vseeno, ker ko zadevo postavijo na cesto, je slika jasna. In, vsaj skozi mojo perspektivo, tole pač ni primarno namenjeno trgom EU. Ta ista četica, no, ko si jo ravno omenil je nemara zasnovala tudi predhodnika, - pa ko ju postaviš skupaj, še naprej menim, da je precej bolj konkreten (če bi se po naključju že moral opredeliti). In je seveda vseeno - če bo ljudem všeč, si ga bodo pač kupili.
13.12.2020 20:47:47
alfafil
No, če že primerjamo s prejšnjim, bi res rekel, da je bolj evropsko zadržan, bolj germanski, ta pa bolj azijski, mi je pa vseeno bolj zanimiv, futurističen.
13.12.2020 21:38:02
matt0
@alfafil: jaz lahko leta njihovega razvoja in skic povzamem še bolj na hitro: Kaj tako grdega na cesti še nisem videl.
13.12.2020 21:40:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija