Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Cestno legalni unikatni dirkalnik brez strehe
Novosti   |   Posebna izdaja: Lamborghini SC20
Cestno legalni unikatni dirkalnik brez strehe
Lamborghini Aventador je od leta 2011 dobil že precejšnje število izpeljank in posebnih izdaj. Najnovejša je različica SC20, ki uteleša duha unikatne izvedbe Aventador J, ki jo je Lamborghini leta 2012 izdelal za premožnega kupca.
Urša Prosenjak
17. december 2020 | 7:37:00

Lamborghini Squadra Corse tokrat predstavlja cestno legalno izvedbo superšportnika, za razliko od SCV12, ki so ga razkrili letos in je zgolj dirkalni avto. Unikatni speedster SC20 je naravni naslednik modela SC18 Alston, ki se bo v zgodovino zapisal kot prvi avto izpod rok ekipe Squadra Corse, ki je bil razvit izven sveta motošporta. Tako kot predhodnika tudi SC20 poganja 6,5-litrski atmosferski motor z močjo 566 kW in navorom 720 Nm. Z enako zmogljivostjo se lahko pohvali tudi Aventador SVJ, najmočnejša izvedba običajnega Aventadorja.

Da gre za izdelek Squadre Corse je opazno že na prvi pogled, saj je oblikovanje precej agresivnejše kot pri modelu J. Lamborghinijev oddelek za motošport pojasnjuje, da jih ni navdihnil le Aventador J, pač pa tudi Diablo VT Roadster, Veneno Roadster in koncept S na osnovi Gallarda. Rezultat je speedster z značajem dirkalnika.

SC20 ima zadnje luči podobne modelu Sian, prevladujoča barva je posebej zanj zasnovana Bianco Fu s poudarki v odtenku Cepheus Blue, kombinacijo pa je izbral skrivnostni kupec sam. Za notranjost so uporabili ogljikova vlakna, za kljuke pa aluminij. Zračniki so natisnjeni s 3D tiskalnikom. Ogljikova vlakna najdemo tudi v sedežih, ki so oblečeni v usnje in Alcantaro.

Cene modela, ki bo doživel samo eno izvedbo, ne razkrivajo, utemeljeno pa lahko predvidevamo, da bo znatno višja od 358.500 evrov, kolikor stane Aventador SVJ Roadster.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Samo 1 sedež bi moral imeti. To bi bil pravi speedster.
17.12.2020 8:28:21

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija