Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Letenje nad cesto
Novosti   |   Koncepti: Nissan GT-R (X)
Letenje nad cesto
Kljub usmeritvi nekaterih proizvajalcev proti elektriki nore ideje še niso zamrle. Nissanov GT-R (X) je avto, ki ga voznik vozi leže na trebuhu.
Artur Švarc
17. december 2020 | 9:52:00

Koncept je plod oblikovalca JB Choia, v fizično obliko pa ga je spravil Nissan. Jaebum “JB” Choi je nekdanji Nissanov pripravnik, ki mu je do uresničitve projekta v realnem svetu pomagal podpredsednik ameriškega oblikovalskega oddelka Nissana, Dvid Woodhouse.

JB je ustvaril skice in renderje koncepta, ko je bil še student in na podlagi njegovih del so ga kot pripravnika vzeli pri Nissan Design America. Nekaj let pozneje so se odločili, da bodo avto izdelali v naravnem merilu.

Dolg je 3,3 metra, visok le 60 centimetrov in je kot orodje bližje motociklu na štirih kolesih kot avtomobilu. Nekaj oblikovalskih elementov na avtomobilu je tudi Nissanovih.

Voznik bi tak avto vozil leže na trebuhu, z glavo nad sprednjo osjo in rokama in nogama nad vsakim kolesom, podobno kot bi letel nad cesto. Samo upravljanje poteka z možganskimi valovi preko posebne čelade, koncept, ki ga bo šele potrebno spraviti v realnost v naslednjih desetletjih. Choi je za koncept dal tudi oznako kot oblačljivi stroj ali eksoskeleton.

Čeprav kaj takega ne bo mogoče še nekaj desetletij, so pri ameriškem Nissanu poudarili, da je dobra demonstracija, kam nas lahko tehnologija v prihodnosti zapelje.

JB Choi je pripravništvo pri Nissanu končal pre denim letom in nad njegovim konceptom so bili dejansko tako navdušeni, da zdaj že sedi z orodji za realnejše avtomobile in lahko od njega pričakujemo še marsikaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija