Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Paganijev poklon akrobatski skupini vojaškega letalstva
Novosti   |   Posebna izdaja: Pagani Huayra Tricolore
Paganijev poklon akrobatski skupini vojaškega letalstva
Akrobatska skupina italijanskega vojaškega letalstva Frecce Tricolori praznuje prihodnje leto svojo šestdesetletnico. V čast jubileju je Pagani ustvaril posebno izdajo Huayra Tricolore, izdelali pa bodo le tri primerke, ki so jih navdihnila letala Aermacchi MB-339A P.A.N.
Urša Prosenjak
18. december 2020 | 7:52:00

Najopaznejša podobnost med Huayro in letali je barvna shema. Karoserija iz ogljikovih vlaken je obarvana v prosojno moder odtenek, ob straneh pa ima zelene, bele in rdeče črte. Ostale skupne točke so zadnje krilo, kolesa v stilu turbine ter aluminijasti deli v notranjosti in zunanjosti v modri eloksirani izvedbi. Vsak avto ima številko, ki predstavlja člana ekipe, 0, 1 ali 2. Na nosu ima Huayra Tricolore Pitotovo cev, ki je sicer aeronavtični pripomoček, je pa tudi v tem primeru povsem funkcionalna in meri hitrost zraka.

V primerjavi z običajno Huayro ima še več sprememb, ki pa niso toliko v stilu kopenskega letala. Prenovljen je sprednji del z novimi odprtinami za zrak, ki povečajo učinkovitost hladilnika, za boljši pretok zraka do motornega prostora pa je nameščena nova strešna loputa.

Notranjost dopolnjuje barvno kombinacijo zunanjosti. Sedeži so modro-beli z vstavki v zeleni, beli in rdeči barvi, ki so podobni tistim v modelu Zonda Tricolore, narejenem ob petdesetletnici Frecce Tricolori. Na sedežih in zaponkah štiritočkovnih varnostnih pasov najdemo emblem akrobatske ekipe.

Ob drznem oblikovanju so tu še nadgradnje motorja in šasije dirkalnika Huayra Imola. Motor je enak V12 z dvojnim turbopolnilnikom, ki proizvaja 618 kW moči in 1100 Nm navora. V mnogih pogledih je Tricolore roadster različica Imole.

Cena vsakega izmed trojice kopenskih avionov je 5,5 milijona evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Klemen72
mamma mia
22.12.2020 9:34:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija