Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Nanj polagajo velike upe
Novosti   |   Premiera: Nissan Qashqai
Nanj polagajo velike upe
Pri Nissanu so predstavili korenito prenovljenega Qashqaija, ki ga na ceste pošiljajo čez nekaj mesecev. Do danes je bilo v Evropi prodanih že več kot 3 milijone primerkov modela Qashqai, po vsem svetu pa več kot 5 milijonov.
Peter Pirkovič Nissan
18. februar 2021 | 18:39:00

Tretja generacija, ki je bila grajena na platformi CMF-C, na kateri so že nastali Kadjar, Scenic, X-trail, Espace in drugi modeli iz naveze Renault-Nissan, v največji meri prinaša nov oblikovalski slog. Ta je še nekoliko bolj drzen, kot pred davnimi leti, ko so nase opozorili z Jukom, a hkrati pa prvi pogled všečen. Pa vendr bo avto potrebno spoznati še v živo. Svojo piko na i zunanjemu oblikovalskemu slogu dopolnjujejo še 20-palčna platišča, ki so v taki velikosti prvič na voljo pri temu modelu. Malenkostne spremembe so se zgodile pri zunanjih dimenzijah. Medosna razdalja meri za 20 milimetrov več kot pri predhodniku, skupna dolžina pa za 35 milimetrov, medtem ko je pri višini dobil 25-milimetrski, pri širini pa 32-milimetrski prirastek. Qashqai bo na voljo v enajstih karoserijskih barvah s petimi dvobarvnimi kombinacijami, skupno bo torej na voljo 16 barvnih kombinacij.

Prva generacija je v prodajne salone zapeljala leta 2007, leto pozneje se mu je pridružila podaljšana izvedba Qashqai +2. Nissan je pred 14 leti oral ledino v tem segmentu. Leta 2014, ko je bila predstavljena druga generacija, je imel že 17 neposrednih tekmecev, danes jih pri Nissanu naštevajo kar 26.

V potniški kabini je prav tako vse novo. Na prvi pogled je potniška kabina ergonomsko dobro zasnovana, več je prostora tudi na zadnji klopi, uporabljeni so kakovostnejši materiali, več je odlagalnih mest, voznikovo delovno okolje pa je povsem digitalizirano. Osrednji 9-palčni zaslon z boljšo ločljivostjo je okno, ki vodi do navigacije, zabavnih funkcij in nastavitev avtomobila, in je združljiv tako z aplikacijo Android Auto kot tudi z Apple CarPlay (tudi brezžično delovanje). Klasične merilnike so zamenjali s TFT zaslonom velike ločljivosti z diagonalo 31,24 cm (12,3 palca), ki ponuja niz prilagodljivih postavitev za prikaz navigacije, zabavnih funkcij, obvestil o prometu ali delovanju avtomobila, te pa se upravlja z novim gumbom na dotik na volanu. Tudi prtljažnik se je nekoliko povečal, čeprav le za skromnih 50 litrov (skupno 480 litrov), na račun 20 mm nižjega dna, medtem ko se prtljažna vrata z zamahom noge odprejo samodejno.

Uporaba novih materialov je omogočila, da je ta izgubil 60 kilogramov teže.

Motorizacija je znana. Dizlov v ponudbi ni več, ostaja zgolj 1,3-litrski bencinski turbo motor (izdelan še v sodelovanju z Daimlerjem) s 103 in 118 kilovati moči, ta dva pa bo možno kombinirati z ročnim 6-stopenjskim ali samodejnim X-tronic menjalnikom. Velja dodati, da sta oba opremljena s tehnologijo blagega hibrida. Za voznike, ki potrebujejo več moči, bo na voljo pogonski sklop z dodatno mero elektrifikacije. Gre za takoimenovani E-Power motor, katerega je osnova zdaj 1,5-litrski turbo bencinski motor, posebnost tega pa je, da služi le za proizvajanje električne energije, kolesa pa žene izključno elektromotor. Skupna sistemska moč znaša 140 kilovatov. 

Do danes je bilo v Evropi prodanih že več kot 3 milijone primerkov modela Qashqai, po vsem svetu pa več kot 5 milijonov.

Izpostaviti velja še, da je Qashqai opremljen z izboljšanim sistemom za pomoč pri vožnji ProPilot, ki zmore dodatno prilagajati novim okoliščinam v prometu, na voljo bodo LED matrični žarometi, večji pa je tudi projekcijski zaslon, ki izpisuje nekatere potovalne podatke. Avto bo na trg pripeljal konec poletja, a bomo ob tem nekoliko bolj natančno poročali v začetku meseca aprila, ko ga menda prvič v živo spoznamo

.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
5VAR0G
Quashqai mi vizualno nikoli ni potegnil, tale je pa top
18.2.2021 21:45:49
spartan
Izgleda bolj komfortno kot prejsnja generacija.
18.2.2021 23:23:16
alfafil
Čudne linije, prejšnji model mi je bolj všeč.
19.2.2021 9:55:18
matt0
Spredaj konkretno grd, ampak drugače kot celota kar ok, tudi notranjost izgleda - vsaj po slikah - zelo dobra. Seveda pa kot vse ostale, bi bilo potrebno videti v živo
19.2.2021 11:12:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija