Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ko mali Aygo postane vsestranski avto
Novosti   |   Koncepti: Toyota Aygo X Prologue
Ko mali Aygo postane vsestranski avto
Mojstri oblikovanja v Toyotinem studiu v Nici so se podpisali pod nov Toyotin projekt, ki bo v prodajne salone zapeljal v prihodnjem letu. Za zdaj je na ogled študijsko vozilo, a še pred koncem leta bomo morda ugledali tudi serijsko vozilo.
Peter Pirkovič Toyota
17. marec 2021 | 10:28:00

Japonci znajo poslušati želje kupcev in ta avtomobil je pravzaprav rezultat številnih terenskih analiz, ki so jih opravljali v zadnjih letih. Razviti mali vse vsestranski avto z zelo izstopajočim videzom.

“Prepričani smo, da je Aygo X prologue, odličen primer, ki dokazuje, da ima tudi majhen avtomobil lahko veliko osebnost in drzen značaj," je povedal Ken Billes, eden izmed glavnih oblikovalcev studia ED².

Projekta so se pri Toyoti lotili na nekoliko drugačen način. Za osnovo so vzeli najmanjšo Toyoto, ki je na trgu že od leta 2005, in jo primerno oblikovno nadgradili. Večja oddaljenost karoserije od tal, večja kolesa, strešni nosilci in drzno oblikovan nos so tisti glavni aduti novinca, ki se pripravlja tudi na serijsko proizvodnjo. Kdaj natančno se bo to zgodilo, še ni jasno. Prav tako za zdaj ne razkrivajo videza notranjosti, prav tako niso podali nikakršne informacije v zvezi s pogonom. Zelo verjetno bo ta elektrificiran. In še to. Aygo X prologue se ponaša tudi s kančkom kovinsko modre barve, ki je dodana barvni mešanici. Končni rezultat je nova barva Sparkling Chilli Red.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Zelo dobro, upam da to pride v serijsko proizvodnjo. Za šminkirat po mestu bo dovolj dobro za smrklje.
17.3.2021 10:45:58
jjs
Sem zadnji, ki bi mu avto te vrste moral biti všeč...ampak tule nimam kaj reči. Kljub temu, da je daleč od kakšne diskretnosti, vse na njem nekako estetsko deluje in kakšnega pretiranega preseravanja ni zaslediti. Očitno je tudi ekipa bila kar uigrana in svojih idej niso začeli usklajevati šele v fazi prototipa. Od mene samo čestitke.
17.3.2021 11:01:04
alfafil
Upam, da bo serijski čim bližje temu. Cena bo pa tudi...
17.3.2021 11:06:17

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija