Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Avto, ki ga lahko preimenuješ
Novosti   |   Premiera: FV Frangivento Sorpasso
Avto, ki ga lahko preimenuješ
FV Frangivento morda ni ime, na katerega takoj pomislimo ob italijanskih superšportnikih, kar pa torinskega proizvajalca avtomobilov ne odvrača od predstavitve najnovejšega modela FV Frangivento Sorpasso.
Urša Prosenjak
5. april 2021 | 0:47:00

Kot naslednik hiperšportnika Asfane DieciDieci in električnega roadsterja Charlotte z vgrajenim akvarijem je Sorpasso posebnež svoje vrste. Na voljo je v dveh izvedbah, Stradale in GTXX, pri čemer slednji omogoča kupcem, da spremenljivki X zamenjajo s številkama po izbiri in tako preimenujejo avto po svojih željah.

Poleg tega se lahko kupci obeh različic udeležijo dveh osebnih programov, imenovanih Programma Sviluppo in Programma Ego, kjer 30 dni tesno sodelujejo z oblikovalci pri oblikovanju svojega vozila.

Sorpasso Stradale ima minimalističen in elegantnejši videz, na uradnih fotografijah je predstavljen v odtenku Hermes Gray, Sorpasso GTXX pa se ponaša z dvobarvno zunanjostjo in agresivnejšim videzom. Uradne fotografije sicer ne razkrivajo notranjosti, v kateri naj bi našli usnje in alkantaro ter obilo najnovejše tehnologije, med drugim opcijski sistem Avatar Driving Assistant, ki je umetna inteligenca z zmožnostjo sporazumevanja z uporabo naravnega jezika.

Obe različici imata štirikolesni pogon in motor V10. V primeru modela Stradale proizvaja 455 kW,  pri GTXX pa kar 634 kW, kar mu omogoča pospešek do 100 km/h v 2,9 sekunde in najvišjo hitrost 345 km/h.

FV Frangivento še ni razkril cene, so pa sporočili, da so navdušenci in zbiratelji svoje primerke že rezervirali in jih bodo prejeli do konca julija.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija