Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predstavljata več kot tretjino Seatove prodaje
Novosti   |   Slovenska premiera: Seat Ibiza in Arona
Predstavljata več kot tretjino Seatove prodaje
Ibiza in Arona s prenovljenim obrazom in z nekaj osvežene tehnične podlage, se vnovič predstavljata slovenskim kupcem. Letošnja prodajna statistika bo zaradi pomanjkanja polprevodnikov velika uganka, zato pa za prihodnje leto načrtujejo skupno blizu 800 vozil.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
9. september 2021 | 11:25:00

cenik.pdf

Ibiza na trgu vztraja vse od leta 1984. Od takrat do danes se je zamenjalo že pet generacij in vsaj pri prvih štirih je bil ta avto sijoča zvezda, potem pa je z nastopom križancev zanimanje zanj močno padlo. Pri Seatu ocenjujejo, da za vsaj 40 odstotkov. A prišla je Arona, ki je ponujala več združenih karakterjev v enem in njena prodajna statistika se je začela vzpenjati. Samo letos so prodali 269 primerkov, Ibiza pa ji sledi z dobrimi dvesto primerki. A če bo prihodnje leto teklo po ustaljenih tirnicah, bi pri zastopniku ob koncu leta želeli potegniti črto pri 500 prodanih Aron in 300 Ibizah. 

V primeru obeh gre tokrat za blago prenovo zunanjosti in notranjosti ter uvedbo izbranih sistemov, ki predstavljajo napredek pri upravljanju. Nikakor ne gre pozabiti, da sta oba modela v ponudbo dobila nekaj novih barv zunanjosti, prav tako sta bila deležna minimalnih popravkov na sprednjem delu (okrogle meglenke lahko kupec zamenja z drugačno postavitvijo), kjer imata oba serijsko LED dnevni podpis in LED žaromete. Da sta bili Ibiza in Arona prenovljeni, na prtljažnih vratih razkriva velik kaligrafski zapis imen obeh, prav tako pa so jima na novo oblikovali zadnji odbijač.

V potniški kabini se na prvi pogled opazi izbor vgrajenih kakovostnejših materialov, nov je tudi osrednji zaslon na dotik. Velikost tega je odvisen od doplačila oziroma izbora paketov opreme, prav tako je so na voljo tudi digitalni merilniki. Tako Arona kot Ibiza omogočata uporabniku, da z avtomobilom povezuje preko mobilne aplikacije Seat Connect oziroma določene ukaze sporoča preko glasovnega upravljanja (Hola). Ne gre zgrešiti, da so pri obeh modelih oblikovalci poskrbeli za nove okrogle šobe za zrak in novo obliko volana, prav tako novo pa je tudi oblazinjenje sedežev. 

Motorna tehnika ostaja na enakem nivoju kot doslej. V izboru so bencinski motorji z razponom moči od 59 do 81 kW pri Ibizi in od 66 do 110 kW pri Aroni. Pri obeh je možno zgolj pri 81-kilovatnemu motorju kombinirati DSG menjalnik, dodatno v ponudbi pa je še plinsko gnani 66-kilovatni motor, ki se pri obeh modelih skriva pod oznako TGI. 

S prenovo so pri Aroni iz ponudbe črtali paket opreme Xcellence in ga nadomestili s paketom XPerience. Ta med drugim prinaša prinaša 17-palčna aluminijasta platišča, specifična pragova vrat, sprednjo masko s kromiranimi dodatki, barvno streho in zunanji ogledali, kromirana strešna vodila, stebriček B v bleščeče črni in kromirane okvirje stranskih stekel, v notranjosti pa volan iz usnja ter ambientalno osvetlitev prostora za noge, osrednje konzole in panelov vrat. Ta nivo opreme vključuje tudi zadnje parkirne senzorje in sistem zaklepanja in zagona brez ključa. 

Cene za Arono se začnejo pri 17.999€ in se v primeru financiranja znižujejo še za tisočaka in pol, medtem ko cena za Ibizo štarta pri 13.499€ in se znižuje za enak znesek, če kupec nakup opravi preko financiranja. Torej, najcenejša Ibiza z opremo Hola stane 11.999€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
No, to pa je nekaj zame. Izbiral bom prihodnje leto med Seat Arono 1.0, Citroenom C3 Aircross 1.2 ter Ford EcoSportom 1.0. Mogoče bodo cene še kaj padle
9.9.2021 14:54:07
spartan
Arona sedaj v primerjavi s konkurenti ne izgleda znotraj zastarelo.
9.9.2021 14:57:31
klemens
Cene bodo šle samo še gor, upaj, da ne boš čakal še dve leti na avto, ker bo primanjkovalo aluminija poleg polprevodnikov...
9.9.2021 23:03:26
Msport2
Ibiza je všečna, samo bistveno premajhne luči zadaj ima. Tudi na vratih bi morale biti. Ali pa vsaj nakazane, brez svetl. funkcije. Tako pa je, prmejduš, dacia sandero mi zunaj bolj prepričljiva...
10.9.2021 10:36:08
IcEmAn
Cene padle? Kolikor malo spremljam glede novih avtov, je folk ta trenutek pripravljen čakati tudi eno leto na svoj avto, tako da jaz kakega padca cen v kratkem še ne pričakujem. Oz. se mi nasploh zdi, da v prihodnjih letih (ko prihajajo električni avti in se bencinski/dizelski avti umikajo) ni ravno pričakovati kakšnega padca cen - razen če se ne ponovi kaj podobnega kot leta 2008.
10.9.2021 11:29:57

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija