Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novi BMW serije 5 prvič v Sloveniji
Mesec dni pred začetkom uradne prodaje je zastopnik za BMW-jeva vozila v Slovenijo pripeljal prvi primerek nove serije 5, ki je prav med slovenskimi kupci izjemno priljubljena limuzina.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
10. januar 2017 | 16:59:02

Torej, 11. februarja steče uradna prodaja, v začetku bodo za slovenski trg na voljo en bencinski in dva dizelska motorja, dober mesec kasneje pa ponudba dodatno izpopolnjuje z novimi različicami. Več o cenah za slovenski trg si lahko preberite s klikom na povezavo, medtem ko smo o samem avtomobilu podrobno pisali že oktobra lani

Ob kratkem srečanju z novo Petico so pri BMW-ju predstavili svoje delo na prodajnem področju za minulo leto. V letu 2016 so v Sloveniji skupno prodali 2408 vozil, od tega je bilo 191 Minijev in nobenega Rolls-Roycea. Razrez po modelih pokaže zanimivo sliko, saj se je med prodanimi avtomobili znašlo tudi 44 Sedmic, 59 M modelov, 63 električnih i3, 7 primerkov i8 in 51 priključnih hibridov iz družine iPerformance. Sicer med najbolje prodajane modele se uvrščajo serija 3 in serija 2 Active Tourer. Dobro se je odrezal tudi motociklistični oddelek, ki je v Sloveniji zabeležil prodajo 319 motociklov, a je potrebno dodati, da je 50 dvokolesnikov romalo k policiji (razpis) in podobno število k uspešnemu podjetju, ki se ukvarja z izposojo motorjev. Kot pravijo bodo letos vso svojo promocijo usmerili na novo serijo 5 in prihajajoči Mini Countyman, ki bo na voljo tudi v hibridni različici. Zato se tudi ne bodo udeležili salona avtomobilov v Ljubljani, čeprav zadnje informacije kažejo, da se bo namesto njih udeležil kar njihov ljubljanski trgovec A-Cosmos.

Šef slovenske podružnice Bavarcev Maciej Galant je med drugim povedal, da bo v Ljubljani predvidoma leta 2018/2019 zrasel nov prodajni salon (neuradno na Viču, v bližini Dolgega Mosta), ki ga bo gradil AvtoAktiv, februarja letos pa bo to isto podjetje odprlo nov prodajni salon za Mini v ljubljanskem BTC-ju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Zadnji komentarji
Če so bili politiki pametni, so postavili avstrijcem pogoj kar se tiče plače in prilagajanja le te. Mislim, če
No pa so se smejali. Sodeč po komentarjih zgoraj vidim, da je imel Cerar še kako prav! Banana republika za ban
OBUP!

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali