Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novi BMW serije 5 prvič v Sloveniji
Mesec dni pred začetkom uradne prodaje je zastopnik za BMW-jeva vozila v Slovenijo pripeljal prvi primerek nove serije 5, ki je prav med slovenskimi kupci izjemno priljubljena limuzina.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
10. januar 2017 | 16:59:02

Torej, 11. februarja steče uradna prodaja, v začetku bodo za slovenski trg na voljo en bencinski in dva dizelska motorja, dober mesec kasneje pa ponudba dodatno izpopolnjuje z novimi različicami. Več o cenah za slovenski trg si lahko preberite s klikom na povezavo, medtem ko smo o samem avtomobilu podrobno pisali že oktobra lani

Ob kratkem srečanju z novo Petico so pri BMW-ju predstavili svoje delo na prodajnem področju za minulo leto. V letu 2016 so v Sloveniji skupno prodali 2408 vozil, od tega je bilo 191 Minijev in nobenega Rolls-Roycea. Razrez po modelih pokaže zanimivo sliko, saj se je med prodanimi avtomobili znašlo tudi 44 Sedmic, 59 M modelov, 63 električnih i3, 7 primerkov i8 in 51 priključnih hibridov iz družine iPerformance. Sicer med najbolje prodajane modele se uvrščajo serija 3 in serija 2 Active Tourer. Dobro se je odrezal tudi motociklistični oddelek, ki je v Sloveniji zabeležil prodajo 319 motociklov, a je potrebno dodati, da je 50 dvokolesnikov romalo k policiji (razpis) in podobno število k uspešnemu podjetju, ki se ukvarja z izposojo motorjev. Kot pravijo bodo letos vso svojo promocijo usmerili na novo serijo 5 in prihajajoči Mini Countyman, ki bo na voljo tudi v hibridni različici. Zato se tudi ne bodo udeležili salona avtomobilov v Ljubljani, čeprav zadnje informacije kažejo, da se bo namesto njih udeležil kar njihov ljubljanski trgovec A-Cosmos.

Šef slovenske podružnice Bavarcev Maciej Galant je med drugim povedal, da bo v Ljubljani predvidoma leta 2018/2019 zrasel nov prodajni salon (neuradno na Viču, v bližini Dolgega Mosta), ki ga bo gradil AvtoAktiv, februarja letos pa bo to isto podjetje odprlo nov prodajni salon za Mini v ljubljanskem BTC-ju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija