Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
EU v postopek zoper Italijo zaradi Fiata
Ker so v Bruslju prepričani, da Italija ni dovolj preiskala, ali je tudi Fiat grešil na podoben način kot Volkswagen v aferi z emisijami, so si naši zahodni sosedje nakopali preiskavo evropskih birokratov.
Uredništvo Fiat
18. maj 2017 | 8:37:02

Evropska komisija trdi, da so italijanske oblasti ignorirale prisotnost podobne zavajajoče opreme v Fiatovih avtomobilih.

"Komisija se je včeraj odločila Italiji poslati uradni opomin z zahtevo, naj se odzove na pomisleke o nezadostnem ukrepanju v zvezi s strategijami za nadzor izpustov, ki se jih je posluževala skupina Fiat Chrysler Automobiles," navaja izjava. Gre za prvi korak v postopku ugotavljanja kršitev pravnega reda EU.

Kot pojasnjuje Evropska komisija, zakonodaja EU za homologacijo prepoveduje odklopne naprave, kot so programska oprema, časovne naprave ali temperaturna okna, ki povzročajo večje emisije dušikovih oksidov izven preskusnega cikla, razen če jih je mogoče upravičiti s potrebo po zaščiti motorja pred okvarami ali poškodbami ali z varnim delovanjem vozila. "Kot je komisija že večkrat poudarila, je izjema glede prepovedi natančno to: izjema, ki jo je treba razlagati ozko," so poudarili.

Komisija tako zdaj uradno poziva Italijo, naj odgovori na njene pomisleke, da Fiat ni ustrezno utemeljil tehnične potrebe - in s tem zakonitosti - uporabljene odklopne naprave. Poleg tega želi, da Italija razjasni, ali ni izpolnila svoje obveznosti sprejetja popravljalnih ukrepov ter naložitve kazni proizvajalcu avtomobilov.

Odločitev Bruslja je bila sicer pričakovana, italijanski minister za promet Graziano Delrio pa je izrazil razočaranje. Italija ima sicer za odgovor dva meseca časa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
Nemški lobiji se ne morejo sprijazniti, da jih je to doletelo sedaj pa iščejo po mojem za njih najnevarnejšega konkurenta sploh pri izdelavi motorjev z notranjim izgorevanje. Naj raje gredo se do Mercedesa pa bo zgodba ista kot pri VW.
18.5.2017 12:22:57
2fast4y
Potem pa zakaj razni brexiti in razni referendumi o odhodu z EU na Nizozemskem,Franciji.... EU birokrati sami sebe streljajo v koleno.
18.5.2017 12:24:59
klemens
Red se mora vzpostavit, problem je ker je ves svet tako skorumpiran, da ti gre na kozlanje. Mi plačujemo, oni nas pa brez kazni zastrupljajo ne da bi to priznali. Denar še vedno sveta vladar. Vsak ima svojo ceno.
18.5.2017 22:19:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija