Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   V luči prodaje Opla PSA-ju
Neumann se umika, odhaja na čelo Audija?
Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung je poročal, da naj bi se šef Opla odpovedal vodilnemu položaju, nadzorni svet pa bo o tej potezi obvestil čez nekaj dni.
Peter Pirkovič Opel
12. junij 2017 | 8:49:45

Po pisanju tega nemškega časnika, Karl-Thomas Neumann sicer sooglaša z dejstvom, da je Opel dobil novega strateškega lastnika, a je zaskrbljen nad dejstvom, da Francozi podcenjujejo vse večji pomen električnih avtomobilov, zato bo najverjetneje odstopil s položaja, čeprav si želi, da bi ostal do konca celotnega procesa prenosa Opla pod PSA-jevo streho. No, to bo jasno 22.junija, ko se bo zgodilo novo srečanje nadzornikov.

A istočasno so na dan prišle govorice, da naj bi si Neumanna ponovno želeli pri koncernu Volkswagen, od koder je k Oplu odšel pred štirimi leti. Bojda mu Nemci ponujajo vodenje znamke Audi, kar uradno nihče ne želi komentirati, saj naj bi se želeli znebiti dosedanjega šefa Ruperta Stadlerja, s katerim šefi pri VW-ju niso najbolj zadovoljni, ko gre govora o emisijskem škandalu. Čeprav je ta pred kratkim dobil novo petletno pogodbo, ni nujno, da bo znamko vodil niti eno leto, saj se več kot očitno pripravlja teren za njegovo zamenjavo.

In če se vrnemo nazaj k Oplu. Po pisanju Nemcev, imajo za Neumanna že pripravljene morebitne naslednike. Nadzorniki naj bi izbirali med dosedanjim šefom prodaje Petrom Kuespertom, šefom financ Michaelom Lohschellerjem in šefico marketinga Tino Mueller.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija