Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Švedski superšportnik je razprodan
Iz Koenigsegga so sporočili, da so zaključili s prodajnimi aktivnostmi za Regero, pri razvoju katere sta sodelovala tudi slovenski Akrapovič in hrvaški Rimac.
Uredništvo Koenigsegg
15. junij 2017 | 12:53:20

Približno 1,6 milijona evrov bo odštel vsak od bodočih lastnikov, ki so švedski družbi že namenili določen odstotek zneska, zdaj pa bodo morali v vrsti čakati, da bodo zaposleni ročno sestavili vsak primerek posebej. Proizvodnja, ki sicer že poteka, bo za 80 vozil, kolikor je predvidenih za prodajo, potekala ne več kot do konca leta 2018.

Regero, ki je brez dvoma ultimativno vozilo tega časa, poganja Koenigseggov Direct Drive sistem, ki ima 5-litrski V8 in tri elektromotorje s skupno močjo čez 1500 konjev. Tehnologija je zamenjala klasični prenos in ima neposreden prenos iz bencinskega motorja na zadnji kolesi brez prestav. Tako KDD zmanjša izgubo pri prenosu tudi do 50%. Trije elektromotorji, po eden za vsako zadnje kolo in eden na pogonski gredi skrbijo za speljevanje, zvezni navor in generiranje elektrike. Koenigsegg pravi, da gre za najbolj navit elektromotorni sistem v zgodovini avtomobilov. Elektromotorje poganja 9,27 kWh 620-voltna baterija. Izvedeli smo, da so za celoten elektro pogon zaslužni hrvaški mojstri iz podjetja Rimac. 

Teža avtomobila je 1420 kilogramov, od 0 do 100 pospeši v 2,8 sekunde, od 0 do 400 km/h pa samo 20 sekund. Regera ima tudi Akrapovičev izpušni sistem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija