Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Namesto denarja, dve dodatni leti garancije?
Iz Bruslja prihajajo zanimive napovedi, kako bo koncern VW reševal problematiko odškodnin vezane na manipulacije z izpušnimi plini. Vse kaže na to, da bodo ta vozila deležna dodatne dobe garancije.
Uredništvo Volkswagen
16. junij 2017 | 8:58:48

Šef Volkswagna Matthias Müller je po pisanju časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) evropsko komisarko za pravosodje, potrošnike in enakost spolov Vero Jourovo o izjemi obvestil ta teden, z njo pa je že seznanil tudi svoje trgovce in zastopnike. Volkswagen namreč izraza garancija sicer ne uporablja, temveč govorijo o "izjemi za povrnitev zaupanja".

Koncern naj bi s takšno garancijo dokazal, da trdno verjame, da sporna programska oprema ne vpliva na vzdržljivost vozila oziroma ne more povzročiti okvar. Evropska komisija je pred tem vztrajala pri odškodnini in se na pogajanjih tudi večkrat sestala z Müllerjem. Jourova je po poročanju FAZ, ki se sklicuje na časnik Die Welt, dogovor pospremila z besedami, da "seveda še vedno ni primerljiv s situacijo v ZDA", a vseeno predstavlja napredek od septembra, ko se je Bruselj začel pogajati s Volkswagnom.

Po ocenah naj bi se po evropskih cestah vozilo okoli 8,5 milijona vozil s sporno programsko opremo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Logično....odškodnina tolikšne količine vozil bi podjetje spravila v likvidacijo.
16.6.2017 11:00:37
skrivo
Too Big to Fail.....
16.6.2017 12:36:01

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija