Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kia Stinger GT za kratek čas na ogled v Sloveniji
Zastopnik Kie je v teh dneh dobil enega od redkih predserijskih primerkov avtomobila, ki bo prava modelna popestritev pri tej korejski znamki. Zanimanja bojda ne manjka, naročil za zdaj še ne zbirajo, prvič pa se bodo kupci s Stingerjem GT v prodajnemu salonu srečali oktobra letos.
Peter Pirkovič
17. junij 2017 | 7:35:59

Stinger GT je pravo presenečenje, saj pravzaprav nihče ni verjel, da bosta glavni oblikovalec Peter Schreyer in Gregory Guillaume, šef Kijinega oblikovanja za Evropo, uspela prepričati korejske šefe, da študijo, ki smo jo spoznali 2011, zdaj v serijski obliki pošljejo v proizvodnjo. In uspelo jima je. Zanimanje je v tem trenutku na podobnem nivoju kot pri Alfi Giuliji, čeprav se pri zastopniku korejske znamke zelo dobro zavedajo, da gre za zelo nišni avto, ki bo na leto zasnubil morda deset ali dvajset kupcev. Vse kar bo več, bo veliko presenečenje. V tem trenutku še ne razpolagajo s ceno, a Kio Stinger GT postavljajo ob bok BMW-ju seriji 4.  

Stinger GT, ki je bil v serijski podobi predstavljen v Detroitu, je zgrajen na platformi, ki jo uporablja tudi Hyundaijev Genesis G80. Ta v dolžino meri 4,8 metra, širok je 1,87 metra, medosna razdalja pa meri 2,9 metra. Tako pri nas kot drugod po svetu bo Stinger GT na voljo s tremi motorji dvema pogonskima enotama ter z dvo in štirikolesno gnano verzijo. Paradni konj bo 3,3-litrski twin turbo V6 motor s 370 konji in 510 Nm navora, kar bo dovolj, da ta športnik do stotice pospeši v 5,1 s, medtem ko najvišje izmerjena hitrost znaša 244 km/h, druga izbira pa bo dvolitrski turbo bencinski štirivaljnik z 255 konji, za Evropo pa bo najbolj zanimiv 2,2-litrski dizelski motor s 147 kilovati (200 KM). Opremljen z Brembovimi zavorami, mehansko zaporo diferenciala, sistemom učinkovitejšega porazdeljevanja navora obljublja izjemno zabavo med vožnjo in izbiro petih različnih programov vožnje. Da je predstava na cesti suverena pove tudi dejstvo, da so večino razvoja opravili na Nordschleife.

Prvi stik kaže, da so pri Kiji naredili izjemen korak, ko so predstavili takšen avto, saj se predstavlja z več karakterji naenkrat. Lahko je športnik, poslovnež ali vozilo za zabavo. Nenazadnje, njegov prtljažnik sprejme dve polni torbi za golf. Tudi notranjost dokazuje, da so izbrali najkakovostnejše materiale, da so vozniku na dosegu roke vsi najpomembnejši sistemi in da je dovolj prostora tudi na zadnji klopi.

A vse to bomo preverjali jeseni, ko z njim odpeljemo prve kilometre.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija