Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nova realnost trga električnih vozil
Popoln kolaps prodaje Tesle v Hong Kongu
Če so v marcu prodali skoraj tri tisoč prodanih vozil, so aprila zabeležili popolno ničlo.
Peter Pirkovič
11. julij 2017 | 13:18:40

Oblasti v Hong Kongu so s prvim aprilom letos ukinile subvencije oziroma davčne ugodnosti pri nakupu električnih vozil, kar je posledično najbolj prizadelo prav ameriškega velikana Teslo Motors. Še v marcu so beležili 2939 prodanih vozil, naslednji mesec se ni prodal niti en primerek Tesle (Model S in Model X), v maju pa so zabeležili samo 5 prodanih vozil. To je posledica ukinitve davčnih ugodnosti na tem trgu, kar je pomenilo, da sta se Tesli močno podražili, temu primerno pa zanje ni več zanimanja. Če je še pred tem Tesla S 75 stala okrog 65 tisoč evrov (582.000 hongkonških dolarjev), je zdaj potrebno odšteti kar 106 tisoč evrov oziroma 951.000 njihovih dolarjev.

Strmoglavljenje prodaje v Hong Kongu je imelo za posledico tudi slabšo globalno prodajo v drugem kvartalu letošnjega leta (iz 25 na 22 tisoč vozil). To je obenem pokazatelj kako šibek je trg električnih vozil, če pride do takšnih primerov. No, pri Tesli se s tem ne strinjajo, saj pravijo, da na koncu dneva, ko si nekdo nekaj zares zaželi, si to tudi kupi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Popravite prosim stavek "Še v marcu so beležili 2939 prodanih vozil",ker to nikakor ne more držati...
11.7.2017 13:33:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija