Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Milijarde za parkiranje
Nedavno objavljena študija, ki analizira parkirne navade v ZDA, Veliki Britaniji in Nemčiji, razkriva, koliko časa in denarja ljudje porabimo za iskanje in (pre)plačevanje parkirnih prostorov.
Marko Hanželič
14. julij 2017 | 7:47:37

Študija inštituta INRIX je preučevala parkirne navade 17.986 voznikov v omenjenih državah, pri čemer so raziskovalci ugotovili, da v New Yorku povprečen voznik avtomobila na leto porabi 107 ur za iskanje prostega parkirnega mesta, v Londonu je izguba časa 67 ur, v Frankfurtu pa 65 ur. Izračunali so tudi, da ameriškega voznika takšno početje stane 345 dolarjev letno, kar pomeni, da je strošek goriva in izgubljenega časa v ZDA na državni ravni kar 72,7 milijarde dolarjev. V Nemčiji je izračunan strošek 46 milijonov dolarjev, v VB pa 30 milijonov USD.

Preplačevanje parkirnine je najbolj izrazito v Veliki Britaniji, kjer voznik parkirnino na letni ravni povprečno preplača za 269 dolarjev, v Nemčiji za 98 dlarjev, v ZDA pa za 97 dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija