Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Toyota na vrhu prodajnih lestvic v 49 državah po svetu
V letu 2016 je Volkswagen globalno v prodajnih številkah sicer premagal japonsko znamko, a po drugi strani se pri Toyoti lahko tolažijo z dejstvom, da je njihova znamka najbolj priljubljena v več državah kot njihov glavni tekmec.
Peter Pirkovič Regtransfer
17. julij 2017 | 10:11:36

Toyota je tako zavzela najvišja prodajna mesta na ključnih trgih po Aziji, Južni Ameriki in Afriki. Med drugim premočno pred tekmeci vodijo na Kostariki, Ugandi, Tanzaniji, Združenih Arabskih Emiratih, Singapurju, Indoneziji in kakopak tudi v Avstraliji. Koncern Volkswagen je osvojil le 14 držav, ki so večinoma evropske, medtem ko je Ford na tretjem mestu močan na domačih tleh, Kanadi in Novi Zelandiji. Četrto mesto si delita Renault in Škoda s po šestimi državami, tema dvema pa sledita še Fiat in romunska Dacia z vodstvom v petih državah. Infografiko je naredila angleška agencija Regtransfers.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija