Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Konec ljubezni med VW in Tata Motors
Pred nekaj meseci so Nemci in Indijci za skupno mizo večkrat iskali možnosti za skupno sodelovanje, a skupnih točk niso našli.
Peter Pirkovič
11. avgust 2017 | 9:16:51

Volkswagnov štab je marca pooblastil češko Škodo, da poskuša navezati tesne stike z indijskim avtomobilskim gigantom, z namenom skupaj razvijati platformo podjetja Tata Motors za bodoče avtomobile, kar pa bi za Škodo pomenilo prevelik finančni vložek, da bi izpolnili visoke standarde varnosti in izpusta emisij.

"Obe podjetji sta ugotovili, da trenutno ni mogoče doseči nobene tehnične in ekonomske sinergije v obsegu, kot si ga želita obe strani. Zato zaenkrat ne bomo nadaljevali pogovorov o strateškem zavezništvu,« so v sporočilu za javnost zapisali pri Škodi.

To je za Tata Motors že drugi neuspeli poskus strateškega združevanja. Leta 2011 jim je v vodo padel dogovor s Suzukijem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija