Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bo BMW gradil tovarno v Rusiji?
Vse kaže, da Bavarci v zadnjih mesecih premišljujejo o scenariju, ki vsebuje gradnjo tovarne v Kaliningradu.
Uredništvo
10. oktober 2017 | 9:55:09

Kot piše ruski časnik Vedomosti, naj bi ti za gradnjo tovarne namenili kar 100 milijonov evrov. Pogovori z regionalno vlado in vodstvom družbe Avtotor so že stekli, a odločitve še ni. Skupina BMW spremlja razmere na trgu in regulatorni okvir, so dodali. Rusko gospodarstvo se počasi izvija iz globoke krize, ki so jo povzročili padec cen nafte in sankcije Zahoda po ruski priključitvi polotoka Krim.

BMW v Rusiji že od leta 1999 sodeluje s tovarno Avtotor iz Kaliningrada, ki po naročilu iz Münchna izdeluje avtomobile znamke BMW za ruski trg. "Na podlagi dolgoletne prisotnosti BMW v Kaliningradu, zanimivega investicijskega okolja ter načrtov lokalnih oblasti, da še naprej spodbujajo investicije, razmišljamo o morebitni postavitvi tovarne v Kaliningradu," so sporočili iz Munchna.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija