Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dva Mazdina koncepta za Tokio
Le še nekaj dni nas loči do odprtja salona v Tokiu, pri Mazdi pa zanj napovedujejo ne enega, temveč dva konceptna avtomobila.
Marko Hanželič
10. oktober 2017 | 12:59:24

V ta namen so pripravili tudi nekaj fotografij, ki delno razkrivajo obline študij, le-te pa ostajajo zveste evoluciji hišnega oblikovnega jezika KODO. Prva študija se zdi kot konceptni naslednik modela RX-8, kar glede na skico pomeni ohranitev štirih vrat in športnih oblin, drugi konceptni predstavnik pa je, kot vse kaže, konceptni predhodnik modela Mazda3. 

Predprodukcijsko študijo bo poganjal revolucionarni Skyactiv-X pogonski agregat, ki s pomočjo večje kompresije in dodatne svečke, ki skrbi za boljše zgorevanje manj vnetljive zmesi v ciklu delovanja, poskrbi za bistveno boljši izkoristek in 30 odstotkov nižjo porabo goriva v primerjavi z aktualnimi motorji.

Mazda bo v Tokiu predstavila tudi model CX-8 in posebno različico modela MX-5 Red Top.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija