Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Insignia GSi 12 sekund hitrejša od predhodnice z OPC oznako
Oplovci so svojo najhitrejšo Insignio preskusili tudi na legendarni stezi Nordschleife, čeprav uradnega časa in video posnetka ne razkrivajo.
Peter Pirkovič Opel
12. oktober 2017 | 10:05:05

Da je avto hitrejši od predhodnika gre zahvala 160-kilogramskemu prihranku na teži, štirikolesnemu pogonu, gumam Michelin Pilot Sport 4 S na 20-palčnih platiščih, Brembo zavoram in dvolitrskemu motorju, ki razvija 191 kW (260 KM) in izdaten navor 400 Nm. Nova Opel Insignia GSi je na voljo kot športna limuzina ali družini prijazen karavan – v tem primeru se imenuje Opel Insignia GSi Sports Tourer.

Leta 2010 je ekipa pod vodstvom Volkerja Stryceka, ki je tudi pri najnovejši Insigniji GSi prevzel glavno delo razvojnika, na tem dirkališču odpeljala kar 487 krogov, a uradnega časa niso nikdar sporočili, zato tudi za najnovejšo Insignio GSi ne moremo vedeti kam se je vsaj približno uvrstila, glede na to, da je 12 sekund hitrejša od njene upokojene sestre OPC.

In še nekaj zanimivega v zvezi z več kot 20-kilometrsko stezo. 18. junija 1927 so slovesno odprli originalno 28 kilometrov dolgo gorsko, dirkalno in testno progo ob vznožju Nürburga. Ustanovitelji so namenili velik pomen stezi Nürburgring in njenim delom z značilnostmi podeželskih cest, ki bi omogočali ustrezno testiranje izdelkov avtomobilske industrije, saj je bila ta prav takrat v razcvetu. Na prvi dirki v pogorju Eifel je leta 1927 zmagal superzvezdnik Rudolf Caracciola, ki je pozneje priznal, da je proga “resnično zahtevna”. Trikratni svetovni prvak v Formuli 1 Jackie Stewart je gričevnati progi, obdani z gozdom, nekaj desetletij pozneje dal legendarni vzdevek – “zeleni pekel”. Danes je eden vodilnih strokovnjakov za Nürburgring Volker Strycek, Oplov direktor za športne avtomobile in avtomobilski šport. Leta 2003 je zmagal na 24-urni dirki za volanom Opel Astre V8 Coupé, pred kratkim pa je s svojo ekipo na Nürburgringu razvil nastavitve Insignie GSi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija