Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Francija prodaja delež v Renaultu
Vlada v Parizu je pred nekaj dnevi začela s postopkom prodaje skoraj 5-odstotnega deleža v Renaultu, kjer še vedno ostaja največji posamezni lastnik.
Uredništvo Renault
8. november 2017 | 9:15:52

S takšno potezo bo država svoje lastništvo v podjetju znižala nazaj na 15,01 odstotka, kolikor je imela pred dvema letoma in pol, ko je delež povečala zaradi pomoči temu avtomobilskemu proizvajalcu. Država je od takrat z ukrepi v družbi povečala pristojnosti dolgoročnih investitorjev, ki svoj delež v nekem podjetju ohranijo za več kot dve leti, in jim podelila dvojne glasovalne pravice. Ker je dosegla zastavljen cilj, namerava sedaj zmanjšati svoj delež.

Prodaja 14 milijonov delnic bo poleg tega pomagala tudi francoski vladi, ki ima težave pri doseganju letošnjih ciljev glede primanjkljaja. Delež naj bi kupil Renaultov partner Nissan.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija