Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Toyota
Privarčevali za raziskave in razvoj
Pri Toyoti so v zadnjih šestih mesecih uspeli privarčevati 759 milijonov evrov, ki jih bodo investirali v razvoj novih tehnologij in optimizacijo proizvodnje.
Marko Hanželič
9. november 2017 | 14:22:13

Japonski proizvajalec avtomobilov je z različnimi ukrepi na področju proizvodnje avtomobilov v zadnjih šestih mesecih uspel precej zmanjšati stroške, s čimer so prihranili 100 milijard jenov, kar je preračunano v našo valuto približno 759 milijonov evrov. Pri Toyoti so izračunali, da so vsako sekundo prihranili več kot 3.200 evrov.

Bloomberg poroča, da bodo v letu 2018 pri Toyoti drastično povečali izdatke za raziskave in razvoj, in sicer na 9,3 milijarde, s čimer žeijo dohiteti in prehiteti tekmece na področju električnih pogonskih sklopov in avtonomne vožnje.

Glavni finančnik družbem Osamu Nagata, je na tiskovni konferenci ob robu salona v Tokiu poudaril tudi nujnost, da nove tehnologije približajo ljudem in jih naredijo komercialno privlačne. Prav zato so investicije v raziskave in razvoj pri Toyoti trenutno prioriteta, raziskave na področju hibridnih in električnih pogonskih sklopov, solid-state baterij in avtonomne vožnje pa naj bi Toyoto izstrelile na vrh med ponudniki tehnologij naslednje generacije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija