Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Strateški načrt PACE!
Opel gre na Kitajsko, Rusijo, Južno Ameriko in morda tudi v ZDA
Dolgoročni strateški načrt, ki sta ga včeraj predstavljala šefa Opla in PSA-ja, vsebuje visokopotezne odločitve, ki morda le pripeljejo to nemško znamko iz rdečih številk.
Peter Pirkovič Opel
10. november 2017 | 9:40:00

Michael Lohscheller, izvršni direktor družbe Opla, je napovedal strateški načrt PACE! za obnovitev finančnih temeljev ter izboljšanje trajnostne konkurenčnosti in rasti. Največji cilj je kakopak ustvarjanje pozitivnega prostega denarnega toka in zagotavljanje trajnega dvoodstotnega dobička iz poslovanja avtomobilskega oddelka v prvi fazi do leta 2020, ki se bo do leta 2026 povečal na 6 %. Združevanje moči bo sprostilo vsakoletne sinergije na ravni Groupe PSA v višini 1,1 milijarde evrov do leta 2020 in 1,7 milijarde evrov do leta 2026. Vsi ukrepi bodo prispevali k znižanju finančnega praga dobička na 800.000 vozil Opel/Vauxhall na leto, kar zagotavlja dobičkonosen poslovni model tudi v gospodarsko težjih časih.

S polnim dostopom do tehnologij Groupe PSA bo Opel/Vauxhall prevzel vodilno vlogo na področju zmanjšanja CO2 v Evropi. Do leta 2024 bodo vsi modeli evropskih osebnih vozil dobili elektrificirano različico. Do leta 2020 bo imel Opel/Vauxhall na trgu štiri elektrificirane modele, vključno z Grandlandom X PHEV in Corso naslednje generacije kot povsem električnim vozilom.

V vseh tovarnah družbe Opel/Vauxhall bodo lahko izdelovali vozila z obema platformama Groupe PSA – CMP in EMP2. Najprej je v letu 2019 načrtovana proizvodnja športnega terenca (SUV) na osnovi platforme EMP2 v Eisenachu, v Rüsselsheimu pa bodo izdelovali vozilo segmenta D, ki bo prav tako temeljilo na platformi EMP2. Poleg tega bodo v Oplovih/Vauxhallovih proizvodnih obratih izdelovali nove pogonske sklope v skladu z zamenjavo motorjev in menjalnikov GM z motorji in menjalniki Groupe PSA. Načrt vključuje jasen cilj ohraniti vse tovarne v Evropi in se izogniti vsiljenim presežkom. Potrebno in trajnostno zmanjšanje stroškov dela bo doseženo s premišljenimi ukrepi, kot so inovativne zasnove delovnega časa, programi prostovoljstva ali sheme zgodnejšega upokojevanja. 

Zanimva je tudi odločitev, da Opel ne bo več zgolj evropska znamka, pač pa, da svoje produkte pošljejo tudi na nove trge. Slišati je, da se spogledujejo s Kitajsko, Rusijo, Tajvanom, Savdsko Arabijo, Argentino, Brazilijo in morda tudi ZDA, kjer si svoj teren počasi pripravljajo pri PSA-ju (Citroen, Peugeot). Prav tako bodo pri Oplu  ustavili uvoz avtomobilov iz južno-korejske GM-ove tovarne, kjer nastaja malček Karl, saj bo slednji po novem »made in EU«.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija