Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pokemon Go kriv za 145 tisoč nesreč?
Študija, ki so jo pripravili na univerzi Purdue, krivi igro za porast pojavnosti prometnih nesreč v ZDA.
Marko Hanželič
4. december 2017 | 7:04:27

Število prometnih nesreč se je v ZDA zmanjševalo vse do leta 2011, ki je pričelo ponovno rasti. Profesorja Mara Faccio in John J. Connel z univerze Purdue to dejstvo povezujeta z uporabo pametnih mobilnikov, še pposebej pa sta se posvetila raziskovanju vplivov igre Pokemon Go na prometno varnost.

V ta namen sta spremljala poročila o prometnih nesrečah v okrožju Tippecanoe v Indiani med 1. marcem 2015 in 30. novembrom 2016. Pokemon Go so predstavili v juliju 2016, raziskovalca pa sta opazila, da se je število nesreč po tem datumu povečalo za dobro četrtino (26,5 odstotka).

Podatke sta ektrapolirala na celotne ZDA in prišla do šokantnih ugotovitev - na ravni države se je s pojavom Pokemona Go število nesreč v petihh mesecih največje popularnosti igre povečalo za 145.632 nesreč, število poškodovanih v njih za 29.370, število mrtvih pa za 256. Škodo, ki je pri tem nastala, učenjaka ocenjujeta med dvema in 7,3 milijardami dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija