Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zaradi afere DieselGate mu je sodišče izreklo 7 let zapora
Ameriško sodišče v Detroitu je pred nekaj urami Oliverja Schmidta, nekdanjega zaposlenega pri Volkswagnu, poslalo za rešetke in mu naložilo denarno kazen.
Peter Pirkovič
7. december 2017 | 9:28:13

Sodišče je na podlagi dokazov, ki so jih zbrali tožilci, odločilo, da gre Oliver Schmidt za 7 let v zapor, saj naj bi bil eden glavnih pri dizelski aferi, v kateri se je globoko znašel nemški Volkswagen. 48-letnega Schmidta so prijeli januarja v Miamiju, avgusta pa je priznal sodelovanje v prevari in za kršitev ameriškega zakona o čistem zraku.

Čeprav se je s tožilstvom pogodil za tri leta zapora in 100.000 dolarjev globe, mu je ameriški zvezni sodnik Sean Cox izrekel najstrožjo možno kazen. Ob Schmidtu je bil doslej obsojen še Volkswagnov inženir James Liang, ki je zdaj glavna priča preiskovalcev. Konec avgusta je bil obsojen na 40 mesecev zapora in plačilo 200.000 dolarjev kazni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Zanimivo...zaprejo neke inženirje ta glavni,ki so to naročili,odobrili pa nikome ništa...
7.12.2017 18:47:44

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija