Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   PSA napoveduje
Opel Grandland X iz namibijske tovarne za afriške kupce
Oplov največji športni terenec bo kmalu zapeljal pred kupce v izbranih afriških državah, a da bo logistika še lažja in hitrejša, bodo jeseni zanj in za Peugeota 3008 zagnali proizvodno linijo v novi namibijski tovarni.
Peter Pirkovič Opel
13. marec 2018 | 13:38:44

Iz PSA so včeraj sporočili, da so z uveljavljenim namibijskim podjetjem Namibia Development Corporation (NDC) podpisali nekakšen partneski dogovor, ki predvideva, da bo tovarna v Walvis Bayju začela s proizvodnjo omenjenih dveh modelov in do leta 2020 dosegla proizvodno zmogljivost pet tisoč vozil letno. Seveda, bodo trg primerno spremljali in vse kaže, da se proizvodnji teh dveh modelov v prihodnje pridružujejo tudi drugi modeli.

 Vsi ti avtomobili bodo v prvi fazi na voljo za kupce v Namibiji, Južni Afriki, Bocvani ter v kraljevinah Letoso in Svazi. Napoved prodaje in proizvodnje vozil obeh znamk je sicer del dolgoročnega načrta, ki predvideva milijon prodanih vozil do leta 2025 v Afriki in Bližnjem Vzhodu. V takšno napoved je več kot prepričan Jean-Christophe Quemard, sicer šef za omenjene trge pri koncernu PSA. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija