Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Prodaje
Rolls Royce Phantom za 1,55 milijona dolarjev
Za zbiratelje bo ta skoraj 90 let star Phantom II Marlborough Towne Car Laudalette prava poslastica.
Artur Švarc
10. april 2018 | 8:40:13

Gre za enega od samo 10 svoje vrste, ki so mu karoserijo naredili pri ameriškem Brewsterju in eden od dveh znanih, ki imata detajle iz 24-karatnega zlata, med njimi tudi pozlačene odbijače, masko, luči, okvir sprednje šipe, stranska ogledala in slavni Spirit of Ecstasy na nosu.

Avto poganja 7,7-litrski šestvaljnik, povezan s štiristopenjskim ročnim menjalnikom. Med posebnostmi najdemo še servo zavore in leseno notranjost.

Prvi lastnik avtomobila je bil sin Thomasa Fortunea Ryana, bogatega newyorškega industrialca, ki je avto prodal Claudu Canadi 1975 za 225 tisoč dolarjev, kar je bil takrat tudi najdražji nakup avtomobila v ZDA. Preden ga je kupilo podjetje Canadian Coal Company v lasti omenjenega možakarja, je avto zaigral še v posebni oddaji Paramount Presents, ko je z njim Gloria Swanson posnela odlomek njenega filma Sunset Boulevard iz petdesetih, 1984 pa je bil avto na odru na prireditvi Miss USA Pageant.

Avto se prodaja na MotorGT in je popolnoma obnovljen z vso dokumentacijo, nahaja pa se v San Diegu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija