Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Kadrovske menjave
Rešil koncern, zdaj ga menjujejo
Kot vse kaže bo Matthias Müller še pred iztekom pogodbe končal službovanje na čelu koncerna VW. Uradno bo znano v petek, ko naj bi o tem odločali predstavniki nadzornega sveta.
Peter Pirkovič Volkswagen
11. april 2018 | 12:08:40

Pri Automotive News se sklicujejo na zelo preverjene vire znotraj koncerna, ki navajajo, da bodo nadzorniki v petek najverjetneje ustoličili novega vodjo. To bo Herbert Diess nekdanji zaposleni v BMW-ju, ki je leta 2015, ko je izbruhnila afera Dieselgate, prestopil k Volkswagnu. In prav pri aferi z emisijami je s svojim znanjem in izkušnjami ogromno prispeval za zdaj še aktualni šef 64-letni Matthias Müller, ko je koncern nekako rešil in znova spravil na pravo pot. Slišati je, da se zdajšnji menjavi naj ne bi upiral in je hkrati tudi sam nekako nakazal, da  bi bil pripravljen sestopiti z najvišjega položaja. Müller letno  zasluži 10 milijonov evrov.

Tudi Diess, ki trenutno vodi znamko Volkswagen, ima dobro popotnico, da postane šef celotnega koncerna. Namreč, znamka Volkswagen je v prvem kvartalu znova beležila rekordno prodajo. V prvih štirih mesecih so prodali kar 1,53 milijona vozil, samo v marcu 584 tisoč. Največ so k še boljši prodaji pripomogli Kitajska in ZDA, med modeli pa T-Roc, Tiguan, Golf in Polo. Menda naj bi Diess, tudi če ga bodo postavili na čelo koncerna, še vedno obdržal vodilno vlogo pri znamki VW.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija