Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Epilog smrtne nesreče s Teslo
Pri Tesli so za nesrečo s smrtnim izidom uradno okrivili voznika Walterja Huanga.
Artur Švarc
12. april 2018 | 11:27:03

Walter Huang je pred 14 dnevi doživel usodno nesrečo z Modelom X, pri Tesli so v uradnem sporočilu za medije okrivili voznika in ne avtopilota njihovega avtomobila.

»Nesreča se je zgodila na jasen dan z več kot 100 metri vidljivosti pred avtomobilom, kar pomeni, da se je nesreča lahko zgodila le, ker g. Huang ni polagal pozornosti na cesto, kljub temu, da je avto večkrat opozoril voznika, da naj poprime za volan.«

Kot so povedali Huangovi svojci, se je možakar večkrat potarnal nad čudnim obnašanjem avtopilota v njegovem avtomobilu in da je avto v preteklosti že skušal zaviti proti ograji, v katero je potem dejansko treščil.

Pri Tesli so na to odgovorili, da če je Huang vedel, da so težave z avtopilotom, ga ne bi smel niti uporabiti na tem mestu.

»Po mnenju družine se je g. Huang zavedal, da avtopilot ni brezhiben na tej lokaciji, a ga je vseeno na tej lokaciji aktiviral,« pravijo pri Tesli.

Marca je Model X treščil v to ločevalno ograjo, ki je bila poškodovana že pred tem in se odbil nazaj v promet, kjer sta vanj trčila še dva avtomobila. Posledično so zagorele tudi baterije avtomobila.

Avtopilot je bil aktiviran in voznik je prejel več vizualnih in zvočnih opozoril pred trčenjem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jože
Ja kaj naj rečem, odlična kombinacija za požar, baterije, ko jih stisneš ali daš v kratki stik bodo veselo gorele, pa še kak razlit bencin in smo zmagali. Za varno pote brez nezgod z dizelskim vozilom, kjer se gorivo ne bo tako hitro vnelo, moraš imet že res smolo ob tem, da akumulator ven z vozila ne vrže ob trku. Naj bo ta članek v poduk vsem tistim, kateri pravijo, da polne baterije ne gorijo, pa še kako, ko so v stiku.
12.4.2018 14:15:23
skrivo
Jože: 3 mesece nazaj je v naši vasi med vožnjo zagorel dizelski Golf 3 in ti lahko povem da je pogorel totalno, tale Model X na sliki je pa bolj švoh gorel. Če pogledaš proncetualno študije koliko bencinskih in dieselskih avtov pogori v enem letu in koliko električarjev pogori v enem letu, boš videl, da je električar z naskokom najbolj varen avtomobil!!! Tesla se pri nesrečah tu pa tam malo vžge, npr. Nissal Leaf pa ni pogorel še noben, pa je bilo prodanih 300.000 !!!
12.4.2018 15:00:45
2fast4y
Skrito ne blizu z tem tvojim štromom...% gledano je precej več možnosti vžiga baterij pri trčenju kot rezervoar z gorivom!
12.4.2018 15:04:40
aichi
vzami posodo bencina in vrži vanjo gorečo vžigalico, kaj se zgodi?
12.4.2018 15:13:06
Jože
Skrivo, kakor vidim, imaš ti velike težave z dojemanjem bistva in to celokupnega bistva, kjer koli pišeš kar koli pod kateri koli članek pa naj bodo to baterije ali pa bencin ali pa dizel. Elektrika je super, ja dokler ne ugotovijo, da je ni na razpolago v zadostni količini in dokler ne pride do nesreče, ja bencinar je super ja seveda ampak proizvede preveč CO2 in a ja dizel je najbolj učinkovit in varen. Če se vozilo vžge med vožnjo, ga ustaviš, iz njega izstopiš, pobereš kar se da in zapustiš mesto, če nimaš gasilne tehnike pri sebi. Neko požar v motorju boš pogasil. Kaj je tu bistvo: Bistvo je prometna nesreča, po kateri si lahko mobilen, lahko ne, lahko ostaneš vkleščen lahko ne. Ko so baterije 1x v stiku (primer tistega nedolžnega trka tam v Avstriji z električarjem) je game over - če boš ostal v vozilu boš flambiran! Če se razlije bencin, bo to gorelo, da bo veselo, vendar še vedno lahko ukrepaš in z nekim 9 kg prahom, katerega ima kamion, lahko uspešno pogasiš požar, če znaš upravljat ustrezno z njim, baterije bodo naprej gorele ker jih pač ne moreš v prafaktorje razčlenit, dizel pa se lahko razlije in če ni vroče, vroče poletje z razbeljenim asfaltom, obstaja nizka verjetnost, da se bo ravno pod pokrovom vžgal dizel. Bencin bo naredil vzbuh in to konkreten tako, da ne govori na pamet. Vse je lepo in prav, dokler ne prideš v krizno situacijo in tu je definitvno najvarnejši dizel. Tisti stari golf pa je imel težave z vzdrževanjem, ne s prometno nesrečo in človek ga je varno zapustil, ta pa je zgorel v vozilu. Upam, da sedaj razumeš kaj je bistvo - bistvo je trk in koliko je vozilo sposobno prenest poškodbe preden zagori. Dokler ne bomo zmanjšali in spravili baterij v prostor pod zadnjo klop in jih bo v primeru trka izvrglo, do takrat bo to velika težava za varnost.
12.4.2018 15:39:51
aichi
Ne vem, če je ta Huang prav zgorel v vozilu, gorele so sam baterije, v zadnjem delu avta. Se pa spomnim ene dve leti nazaj, ko je Tesla na tirolskem gorela še pet dni v enem skladišču
12.4.2018 15:45:58
Mitja Bonča
Tehnika nas bo pokopala, so govorili stari (večina že pokojni) ljudje. No, se že dogaja.
12.4.2018 16:50:57
Jon
Skrivo primerja vzig 25 let starga golfa s sumljivim vzdrzevanjem ter prometno nesreco nove Tesle...morda je poznavalec do neke mere...ampak prevelika pripadnost elektriki mu pac mal megli razum...vse je drek samo stromarji so zakon?
12.4.2018 18:18:01
aichi
Tole nima velike veze z elektriko, bolj z slepim zaupanjem v avtopilota
12.4.2018 18:48:01
matt0
Seveda je zaupal, če je pa Tesla 100% pripravljena na popolno avtonomnost? Ko EV zgori, je konec, da ne omenjam, da bi pri nas na nesrečo prišli samo z vodo, če si vkleščen je konec
12.4.2018 19:15:25
skrivo
Jože in vsi ostali: to, da današnje "super high capacity" baterije gorijo, "kupim", ker dejansko gorijo kadar so napolnjene nad 50% (drugače ne gorijo). Ampak to kupim le do tedaj, ko bodo prišle iz proizvodnih trakov t.i. Solid State baterije (najprej bodo v telefonih), ki že v osnovi NE gorijo. Za tem pridejo Litij-žveplove celice, ki tudi že v osnovi nočejo goret. Jože, še to, da boš še malo bolj seznanjen: kratek stik nikoli ne vžge električnega avtomobila, ker ima vsaka posamezna celica SVOJO VAROVALKO (integrirano v sami celici)!!! Upam, da zdaj razumeš, zakaj kratek stik ne povzroči gorenja. Vse baterije v EV-jih, ki se danes vžgejo, se vžgejo izključno zaradi prebitja srajčke vsaj ene celice!!! Jože, tudi to, da je sedaj dizelski avto dokaj varen kar se gorenja tiče "kupim"; v tej kategoriji dizel premagajo le nekateri kitajski električni avti (npr. e6 od BYD) in avtobusi, ki imajo negorljive Litijeve celice (kemija LiFePO4). Tisto s starim Golfom 3 mogoče res ni najboljša primerjava z novo Teslo X (pač mi je prišlo na misel, ker sem bil zraven ko so gasili Golfa, da so rešili bajto...), ampak tudi novi dizelski avti se kr tako vžgejo, in to ponavadi zaradi napake na električnih sistemih; upam Jože, da si sedaj zadovoljen - priznavam, da je elektrika kriva! Jon: res imam rad električarje, ampak razum mi še zaenkrat deluje in zato imamo doma zaenkrat še Ampero (ja, gre tudi na bencin), ker je stanje z bateijami danes pač takšno, da za pameten denar v EV-ju ne dobiš vsaj 60kWh baterije, ki je iz prakse nekako minimalna meja kapacitete, da je električar lahko prvi avto (brez kompromisov v življenjskem slogu) v družini v Sloveniji, ki je mala dežela (za velike države je iz prakse povedano minimum 150 kWh ali ultra hitro polnjenje). Ja Jože, še zelo dolgo boš lahko vozil dizla, goriva ne bo zmanjkalo. Jaz bom fural plug-in hibride in električarje, tudi Litija in štroma mi ne bo zmanjkalo (itak imam svojega, solarnega, shranjenega v 90 kWh baterijskem hranilniku in se od lani dalje furam na "sonce", tudi toplotna in vse ostalo v bajti laufa na "sonce" - ja, je bila investicija, ampak sedaj je pa fajn). Jože, ne vem, mogoče se pa strinjava v tem, da bo še dolgo bolj varno, če bova sama vozila, kot pa šofiranje prepustila avtopilotu
13.4.2018 9:03:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija