Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   VW
Novo vodstvo in prestrukturiranje
Govorice so meso postale – Herbert Diess, dosedanji šef znamke Volkswagen, je postal prvi mož koncerna. Na tem mestu je nasledil Matthiasa Muellerja.
Artur Švarc
13. april 2018 | 10:36:01

To pa še ni vse, Volkswagen je opravil tudi prestrukturiranje svojih znamk in jih razdelil v šest novih poslovnih skupin.

Znamke, ki vključujejo VW, Audi, Porsche, Bentley, Škoda in druge, bodo razdeljene v tri skupine – Volume, Premium in Super Premium. Ena skupina bo namenjena Kitajski, preostali dve pa tovornjakom in busom. Vodstvo upa, da bodo z novim upravljanjem pospešili procese odločanja.

»Skupina Volkswagen ima za cilj, da svoje znamke prilagodi potrebam za prihodnost, da čuva njihovo vodilno mesto med vodilnimi na mednarodnem prostoru z inovativnostjo in profitom in da bo oblikovala jutrišnjo mobilnost,« je povedal predsednik nadzornega sveta, Hand Dieter Potsch.

»Herbert Diess je pravi menedžer za to funkcijo. V usmerjanju znamke Volkswagen je dokazal svojo hitrost in zavzetost, s katerimi lahko implementira radikalne transformacije. Njegovi dosežki so zagotovilo za popolno izpolnitev naše Strategije 2025 v naslednjih letih.«

Diess je k Volkswagnu prišel sredi 2015 od BMW-ja. K Volkswagnu je prišel še pred izbruhom Deiselgatea.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija