Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ni krize, Porscheju gre vedno boljše
V prvem letošnjem kvartalu so Porschejevci skupno po vsem svetu prodali kar 63.500 vozil. Največji delež predstavlja Macan.
Uredništvo
17. april 2018 | 9:45:37

Gonilne sile rasti so ZDA, Evropa in domači nemški trg kot tudi modelski seriji Panamera in 911. Največjo skupno rast je zabeležil ameriški trg, kjer se je prodaja s 14.000 prodanimi vozili povečala za deset odstotkov. Med modeli izstopa Panamera, ki je na trg vstopila leta 2017 in je z 200 odstotno povečano prodajo dosegla največjo rast. Še posebej razveseljiv je razvoj deleža hibridnih vozil: v Evropi je bilo v prvem četrtletju končnim kupcem prodanih več kot 60 odstotkov hibridnih modelov Panamera.

Kitajska je za Porsche v prvem četrtletju 2018 znova največje posamično tržišče. Tam je znamka namreč z več kot 18.600 prodanimi vozili za tri odstotke presegla rezultat iz preteklega leta. V Evropi je bilo končnim kupcem prodanih več kot 20.600 vozil, kar predstavlja osemodstotno rast.Domači nemški trg pa ravno tako žanje višje prodajne uspehe: z več kot 7.700 prodanimi vozili je Porsche zabeležil osemodstotno rast.

Najuspešnejši model je ponovno Macan: po svetu je bilo prodanih več kot 23.000 primerkov tega športnega SUV-ja. Privlačnost serije 911 še vedno ne popušča. Na začetku leta je Porsche končnim strankam prodal več kot 9.600 vozil, s čimer je dosegel 35-odstotno rast.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija