Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Toyota
Z rekordnim dobičkom in preoblikovanjem koncerna
Pri Toyoti so pred kratkim zaključili poslovno leto in sporočilo, da njihove bilance kažejo na izjemen uspeh v poslovanju. K temu sta pripomogla šibkejši jen in ameriška davčna reforma, a šef japonskega avtomobilskega koncerna je obenem povedal, da slika nikakor ni rožnata.
Uredništvo Toyota
11. maj 2018 | 8:02:30

V minulem poslovnem letu je sicer Toyota ustvarila 19,2 milijarde evrov čistega dobička, kar je 36,2 odstotka več kot v letu prej. Vendar pa pričakuje, da bo v letošnjem letu zaslužek upadel za 15 odstotkov. Tudi Toyota se, tako kot konkurentje, pripravlja na prihodnost, ki jo zaznamujejo tako okoljski kot socialni izzivi, pa tudi tehnološke inovacije, kot je avtonomna vožnja. Predsednik koncerna Akio Toyoda je poudaril, da se panoga sooča z "globokimi spremembami", in napovedal preoblikovanje avtomobilskega velikana v "podjetje za mobilnost". Po besedah Toyode je koncern pred "izzivom stoletja", saj se sooča tako s hitrimi spremembami pri konkurentih kot z novimi pravili igre. Njihovi tekmeci so sedaj tudi podjetja s področja informacijske tehnologije, ki imajo ogromen kapital in sposobnost hitrega prilagajanja, je opozoril Toyoda. Napovedal je, da bo tudi Toyota investirala v nove tehnologije in iskala zavezništva, s katerimi bo ustvarjala nove produkte in storitve.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija