Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kitajska proizvodnja kakovostnejša od evropske
Avtomobili, izdelani na Kitajskem, so kvalitetneje izdelani kot tisti, ki jih proizvajajo na Stari celini, je prepričan mož iz Volvovega vodstva.
Marko Hanželič
12. maj 2018 | 9:11:22

Kakorkoli obračamo, stereotip o slabi kakovosti kitajskih izdelkov, je ne glede na veliko število visokotehnoloških podjetij, ki vse bolj načenjajo prevlado zahodnjaških in japonskih multinacionalk, tudi v naših koncih še kako živ. A Robin Page, podpredsednik za področje oblikovanja pri Volvu, je prepričan, da so avtomobili, izdelani v ljudski republiki, bolj kakovostni od sotrpinov, ki nastajajo v Evropi.

V intervjuju za avstralski GoAuto je Page poudaril, da je prednost kitajske proizvodnje predvsem v večjem številu zaposlene delovne sile, kar omogoča hitrejše prilagoditve spremembam v proizvodnem procesu. V evropskih tovarnah je stopnja avtomatizacije višja, kar pomeni tudi daljše prehode pri spremembah proizvodnih procesov.

Odkar so švedsko znamko pred devetimi leti prevzeli pri kitajskem Geelyju, Volvo vse več modelov proizvaja na Kitajskem in jih izvaža na tuje trge. Začeli so z manjšo serijo podaljšane izvedbe modela S60 za ameriški trg, zdaj pa so vsi modeli S90 na evropskem tržišču azijskega porekla. Volvovemu zgledu vse bolj sledijo tudi drugi proizvajalci, npr. Ford, ki bo na Kitajskem proizvajal Focusa za ameriški trg in BMW, ki je že napovedal, da bo model iX3 izdeloval v kraljestvu sredine.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Ha ha ha...
12.5.2018 11:28:18
1-2-3
Bi se kr strinjal s povedanim, verjamem da če zahtevajo je kvaliteta boljša.
12.5.2018 11:56:53
pajdo
Če delajo po zahodnih standardih in specifikacijah materiala, verjamem. Kar pa razvijajo sami pa je to tako tako.
12.5.2018 12:32:36
shark911
Kolega je veliko delal in naročal s Kitajske,in je rekel,da naslplošno je tako,da za majhen denar (ker Evropejci pač avtomatsko pričakujemo,da bodo stvari iz Kitajske poceni...) dobiš pač malo oz.še vedno več kot v Evropi,ampak malo in vprašljive kvalitete. Kar pa še zdaleč ne pomeni,da oni ne znajo naredit enako kvalitetnega izdelka kot v Evropi ali ZDA,samo v tem primeru je cena pač primerljiva z izdelki tukaj. Samo pomislite recimo na telefone Xiaomi ali Huawei...le kdo bi 10 let nazaj kupil kitajski telefon po taki ceni? Mene sicer bolj skrbi glede avtomobilov,ker vedno več tovarn dela avtomobile izključno za kitajski trg. Recimo GM ne prodaja Chevrolet Volta na evropskem trgu,zdaj so ga začeli prodajati na kitajskem trgu (pod imenom Buick Velite),itd...
12.5.2018 13:36:37
jjs
Če bi bil jaz Volvo in bi hotel prodati par S90 Made in China v Evropi (vključno eno ali dvema podaljšanima limuzinama za lastnega kralja), bi verjetno objavil isto trditev. P
12.5.2018 18:49:20
jjs
Po drugi strani, če so za VW delali v Bosni v drugih časih čisto solidne Golfe, ni hudič, da se ne bi dalo z ustreznimi procesi in kontrolo kakovosti tega doseči tudi na Kitajskem. Tudi oni niso več čisto za luno. Itak so komponente proizvedene bog ve kje, oni jih samo sestavijo. In Kitajci so očitno tudi pri visoko tehnoloških izdelkih sposobni dosegati čisto solidno raven kakovosti. Tako da jaz ne bi delal prehudega cirkusa iz tega.
12.5.2018 18:54:26
skrivo
Nedavno sem eni kitajki na sejmu jamral, da je cena njihovega izdelka previsoka, pa mi je rekla "this is chinese quality". Ja, tako to gre, kitajci se dvigajo pri avtih. Podobno pot so šli tudi Japonci in Korejci, ki danes delajo približno enako dobre avte kot v EU, ampak cena je pa tudi na enaki ravni. Slednje je za EU in s tem nas še kako pomembno, da bomo tudi mi imeli delo....
12.5.2018 20:12:14
911
Menim da so Azijci veliki bolj delavni, natančni spretni in ubogljivi delavci ko smo pa Evropejci. Zanimivost je pa to, da odkar je Volvo preselil proizvodnjo svoje limuzine na Kitajsko se mu je prodaja letos praktično podvojila. Naključje, morda.
12.5.2018 20:12:16
jjs
911, misliš prodajo S90 v Evropi ali v celoti? Spomnim se, da mi je +/-deset let nazaj tedanji Volvov prodajni šef namignil, da imajo ambicijo povečati celotno prodajo za 2x, ker bo Volvo postal prva znamka v res kitajskem lastništvu in kot taka boljši dostop do kitajskega javnega sektorja, ki ni zanemarljiv. Drugače pa gre kitajska avtomobilska industrija po nekoliko drugačni poti kot pred tem japonska in korejska, a rezultat bo +/-enak: solidna vozila po solidni ceni. Odločilnega pomena pri tem bo tečaj valute - Japonce to občasno dobro po glavi udari, tudi tečaj yuana ne bo mogel biti v nedogled v kleti.
13.5.2018 10:36:44
spartan
S90 je imel tezave s kvaliteto in sicer so Kitajci ze pred letom napovedali, da bodo izvazali ta model v ZDA. Toliko o kitajski kvaliteti...kar kupujte kitajsko, ker je poceni. Pocasi pa Vas bodo Kitajci vse pokupili, ker umetno drzijo yuan na nizkem nivoju in subvencionirajo prevoz, da so konkurencnejsi.
13.5.2018 14:52:10
spartan
Pardon, izvoz. Ce bi slovenska drzava dala subvencije v visini 30 - 50 % za izvoz, bi bili slovenski proizvajalci abnormalno uspesni.
13.5.2018 14:53:41
etilometer
Seveda je boljše če pa delajo dejansko zastonj
13.5.2018 14:58:18
911
Jjs prodaja se je letos globalno podvojila, v usa pa za 60%, za Evropo pa ne vem. Pa da ne bo kdo vzel buče od spartana za resnične, ker S90 nikoli ni imel nikakršnih težav s kvaliteto, še več prav vsi ta model uvrščajo v vrh glede kvalitete izdelave.
13.5.2018 15:05:17
spartan
Seveda je imel tezave, koga to farbas? Ze 10 let delam v avtomobilski industriji; kitajski lastnik Geely je pripeljal Svede iz Europe, da so slihtali zadeve okoli investicij, opreme za fabriko in dobavitelje. Volvo Cars je med mojimi kupci, takole za info. Kar kupujte Kitajsko, potem pa prosim ne jokat. Ce bi pa hodili po Rusiji in Iranu (kista bili in sta se delno pod sankcijami), pa bi iz prve roke izvedeli, kaj si mislijo v teh drzavah o kitajski robi, z eno besedo povedano - shit.
13.5.2018 19:09:45
911
No jaz ti tudi s prve roke povem da ni nobenih problemov sedaj ko se vse limuzine delajo na Kitajskem. Ostalo je pa tako, saj praktično večina izdelkov ( obleke obutev, telefoni, tv...) je made in China in to že zadnjih 20-30 let, kako je pa tu s kvaliteto in kdo tako kvaliteto kot je tudi narekuje nam je pa tudi jasno.
13.5.2018 20:06:04
spartan
Za druge ne vem, ampak nimam denarja, da bi poceni kupoval... Povem primer ; titanov vijak za krmilo motorja za motor iz Kitajske je 3x cenejsi kot britanski. Titan je znan, da se rad lomi...v primeru loma zaradi dinamicnih obremenitev, se ti bo krmilo snelo in bos padel. Sedaj pa da Vas vidim junake z odgovori; boste kupili kitajski vihak, ki je resda 3x cenejsi vendar brez certifikatov ali evrioskega s poreklom in kontrolo kakovosti? Pa pustimo plasticno obutev in ponaredke oblacil pri miru.
13.5.2018 22:11:45
spartan
Še pred parimi leti je imel VW Gruppe ogromne težave s 7-stopenjskimi DSG-ji, ki so prihajali s kitajske. Uradni vzrok: "baje" je podnebje v Evropi bolj vlažno kot na Kitajskem Pa še in še bi lahko našteval.
14.5.2018 8:14:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija