Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Mazda ima novega šefa
Japonci bodo na mestu prvega moža koncerna ustoličili novega človeka. Izbrali so človeka, ki do zdaj vodil podružnico v ZDA.
Peter Pirkovič
14. maj 2018 | 10:17:11

Pri japonskemu proizvajalcu avtomobilov so pred kratkim izpeljali kopico kadrovskih rošad, ki obenem pomenijo tudi zamenjavo vodstva v najvišjih vrstah. Tako je 60-letni Akira Marumoto, ki je do zdaj vodil posle v Ameriki, na čelu Mazde zamenjal Masičija Kogaija. Slednji je Mazdo vodil od leta 2013, medtem ko je v tej družbi zaposlen že od leta 1977. In tudi v prihodnje ostaja v upravi družbe kot izvršni direktor. Uradna kadrovska zamenjava se bo zgodila 26.junija, ko je napovedano letno srečanje delničarjev. Bo pa imel novi predsednik uprave razmeroma težko delo, saj se bo moral soočiti z nizkim proračunom za razvoj v naslednjih letih, hkrati pa se bo moral znati spoprijeti z izzivi na področju elektrifikacije vozil, samostojne vožnje in komuniciranja med avtomobili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija