Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Volvo S60 z novo generacijo brez dizelskih motorjev
Švedi so se odločili, da bodo novo generacijo modela S60 kupcem ponudili samo z bencinom in elektriko.
Marko Hanželič
16. maj 2018 | 9:40:40

Novinca bodo v Göteborgu predstavili v naslednjih tednih, poseben pa bo tudi zaradi tega, ker bo kot prvi Volvo po več kot dveh desetletjih na voljo brez možnosti izbire dizelskega pogonskega agregata. 

Volvo S60 sicer temelji na arhitekturi SPA, na trgu pa se bo predstavil z množico bencinskih štirivalnikov Drive-E (na začetku bosta to T5 in T6) in dvema hibridnima pogonskima sklopoma. Elektrificirani različici bosta nosili ime T6 Twin Engine AWD in T8 Twin Engine AWD. Prva bo zmogla 253 kW, druga pa 290 kW. 

Hakan Samuelson, rvi mož znamke Volvo, je ob obelodanitvi informacije povedal: "Naša prihodnost je električna in nove generacije dizelskih agregatov ne bomo razvijali več. Odslej bomo v svojem prodajnem programu imeli samo modele z bencinskimi motorji, kot prehodna faza bodo služili hibridi, naš končni cilj pa je popolna elektrifikacija naše prodajne palete."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
911
Ni problema, samo da bodo ponudili nekaj z 150-200 konjev in stroškom do 10 eur/100km. Potem pa zaradi mene če gre na sesekljane kumarice. Ker to da bodo imeli hibride s 350-400 konji ni ravno optimalna rešitev.
16.5.2018 11:50:59

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija