Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   45 let Volkswagnovih currywurst
Lansko leto spet več klobasic kot avtomobilov
Če morda kdo ni vedel, Volkswagen še že 45 let udejstvuje tudi v mesno predelovalni industriji in njihov produkt je nasploh zadnje desetletje zelo priljubljen med kupci.
Peter Pirkovič
16. maj 2018 | 10:36:05

Namreč, znova se je pokazalo, da so Volkswagnovci prodali več klobasic kot avtomobilov, čeprav slabe pol milijona manj kot leto 2016. Tako so v lanskem letu zabeležili skupno prodajo 6,8 milijona klobasic, medtem ko statistika prodanih avtomobilov seže do 6,2 milijona. Volkswagnove klobasice (na njih je zapisano Volkswagnov originalen kos) v Wolfsburgu proizvajajo v lastni režiji že vse od leta 1973, kupiti pa jih ni možno le v njihovih kantinah in tovarni, ampak tudi v maloprodaji po celotni Nemčiji. Zanimivo, da teh Volkswagnovci ne morejo prodajati v ZDA, čeprav je že bilo nekaj poskusov v preteklosti, a je tamkajšnja zakonodaja glede uvoza prehrambenih izdelkov precej stroga.

Omeniti velja še, da je sladko-pekoč currywurst povečini iz svinjskega mesa in vsebuje le 20 odstotkov maščobe, za razliko od klasične klobasice, ki ima običajno 35 odstotkov vsebnosti maščobe.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija