Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Salon avtomobilov v Parizu
Tudi Italijani se odpovedujejo udeležbi na salonu v Parizu
Pariški avto salon, ki vrata odpira v začetku oktobra, bo minil brez znamk pod okriljem koncerna FCA.
Peter Pirkovič FCA
13. junij 2018 | 13:15:10

Na omenjeni avtomobilski predstavi tako ne bo Fiata, Alfe Romea, Jeepa in Abartha, medtem ko Ferrari vendarle bo prisoten, čeprav ta ni del koncerna pod vodstvom Sergia Marchionneja. Zakaj so odpovedali udeležbo, uradni govorci niso želeli komentirati, a dejstvo je, da so saloni v takšnem finančnem obsegu za proizvajalce nesmiselni, če ti nimajo svežih produktov. Na omenjenem salonu med drugim ne bo moč videti Volkswagnovih, Fordovih, Nissanovih in Infinitijevih vozil, zagotovo pa se bo na seznamu znašel še kateri od proizvajalcev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Maserati bo prisoten poleg že omenjenega Ferrarija...
13.6.2018 14:32:58
IcEmAn
Koliko znamk je do zdaj sploh potrjenih v Parizu?
13.6.2018 18:12:43
jjs
1 - s stališča obiskovalca bom samo zadovoljen, če bo kakšna znamka manj; meni se je zdelo že vsega preveč, tako da če bo razstavljenega samo 5x in ne 10x več, kot si normalen človek v 1 dnevu lahko ogleda, bo kar v redu. 2 - s stališča proizvajalca bi rekel da od Gospodarskega razstavišča do Porte de Versailles razstavljavce vsi skubijo do onemoglosti, kot se jim tisti hip zahoče; zato bo dobro, da se spet vzpostavi malo ravnotežja. 3 - ne vem, če to še velja, a v mojih časih so salone v "novinarskih" dneh preplavili tisoči kitajskih "novinarjev" z milimetrskim papirjem, ogledalci in kamerami v rokah ter nalogami, ne nujno povezanimi z novinarstvom. Tako da jaz čisto razumem, da iz kepe nastaja plaz proizvajalcev, ki bodo udeležbo na salonih za nekaj časa postavili na led.
13.6.2018 19:50:54
aichi
3) danes kitajčki imajo kamere
14.6.2018 8:59:40
shark911
Ena stvar mi ni jasna (je še nisem do sedaj zasledil pri proizvajalcih)...kaj je v resnici tisti faktor,ki odvrne proizvajalce,da ne pridejo? Če so to res stroški plačila razstavnega prostora tisti,ki odvrnejo proizvajalca,da pride na salon,zakaj potem javno ne napišejo: "pridemo,če nam bodo spustili stroške najema prostora,sicer nas ne bo!". Lastnik razstavnega prostora naj pa potem računa,ali se mu to splača ali ne,da pri njem razstavlja nek VW in ostali...
14.6.2018 9:36:25
jjs
Stark, po mojem so to stroški (tisti direktni in tisti v ozadju) skupaj s celotnim naporom, ki ga proizvajalec vloži v nastop na salonu. Čim se nekdo zamisli nad tem, koliko bi se z neudeležbo dalo prihraniti, in to primerja s predvidenim učinkom nastopa (=maržo iz DODATNO prodanih vozil), se tehtnica prevesi na stran prihranka. Sploh, ko pri takšnem razmišljanju nisi več edini. Ne rečem, da bodo saloni za vekomaj izumrli, ampak na srednji rok se jim ne piše nič dobrega.
14.6.2018 10:14:47
pirko
Zelo preprosto. Cena za tak salon je cca 10 milijonov evrov. Izplen je samo to, da je bilo obiskovalcev toliko in toliko, a zaradi tega ne bodo prodali niti enega avta več. Zato se čedalje več odločajo za neke drugačne evente (tako kot pri nas dela Ford na Vranskem ali Mercedes Road Show)), ki so precej cenejši in jih lahko večkrat v letu po različnih državah izpeljejo. Povabljenci lahko preskusijo vozilo in se na licu mesta s prodajalcem zmenijo....na salonu tipa Pariz ali Frankfurt tega praktično ni.
14.6.2018 12:26:23
shark911
Hm,ja,to vse razumem...a imaš kakšen podatek koliko konkretno od teh 10 mio eurov je sam najem razstavnega prostora?
14.6.2018 15:12:29
pirko
Morda sam najem niti ni toliko drag (sam ga ocenjujem na dober milijon evrov), kot je zelo draga izvedbena plat razstavnega prostora (arhitekt za celotno podobo, postavitev, razne agencije, ki skrbijo za to in ono, zakup hotelskih sob za stuff, upravo, izbrane novinarje in VIPovce sredi Pariza in še in še)....na primer strošek salonskega dogajanja lani v Ljubljani je enega od zastopnikov pri nas koštal več kot pol milijona evrov, v povprečju pa so cifre bile okrog 200 jurjev...pa je samo Ljubljana.
15.6.2018 6:34:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija