Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pastrana gre po Knievelove rekorde
Kaskader in dirkač Travis Pastrana je napovedal, da bo podrl tri rekorde slovitega Evela Knievela.
Artur Švarc
8. julij 2018 | 10:31:53

Vse skupaj bo zapakirano v serijo oddaj za History Channel, kjer bo Pastrana preskočil avtomobile, avtobuse in skušal ponoviti sloviti skok čez fontano pred hotelom Caesars Palace v Las Vegasu.

Vse to bo počel na Indian Scoutu FTR750, ki je enkrat težji od kros motorjev, s katerimi se Pastrana preganja na X Games.

Pastrana se bo najprej lotil Knievelovega podviga iz 1973, preskočiti 50 avtomobilov, le da bo dodal še 2 več. Potem sledi Knievelov skok čez 14 Greyhoundov iz 1975, Pastrana pa bo dodal še dva primerka tega ameriškega avtobusa.

Na koncu pride še ponovitev skoka čez fontano, v katerem je Evel Knievel skoraj umrl, polomil si je praktično vse, kar si lahko človek polomi in bil 29 dni v komi. Gre za 42 metrov dolg skok čez 5 metrov visoko fontano pred las vegaškim hotelom. Pastrana bo imel nekaj težav, saj je razvoj hotela v njegovih 50 letih pustil nekaj manj prostora.

34-letni Pastrana je norec v pravem pomenu besede – številne zmage na X Games, pa dirkanje v Nascarju in rallyju. 2006 je na X Games kot prvi naredil dvojni salto nazaj na motorju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Nedvomno velik prispevek. Svet bo s temi njegovimi dosežki postal nekaj čisto drugega.
9.7.2018 7:26:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija