Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Mate Rimac z ekipo oskrbuje tudi Seatov športni oddelek Cupra
Poleg partnerske naveze s Porschejem, je zdaj znana nova naveza med hrvaškimi mojstri za električne pogone in špansko avtomobilsko znamko, ki se želi preskušati na novem terenu.
Peter Pirkovič
9. julij 2018 | 7:13:38

Prejšnji teden so pri Seatu objavili video prvih testiranj Cupre e-Racer, ki so se odvijale na Hrvaškem, istočasno pa je bilo jasno, da za celotno tehnično zgodbo pravzaprav stoji podjetje Rimac Automobili. Podrobnosti sodelovanja za zdaj niso znane, a kot zatrjujejo pri hrvaškemu podjetju, dogovor o sodelovanju ni vezan na partnerstvo s Porschejem, saj je bil ta sklenjen že veliko časa preden se je sploh razmišljalo, da bi Nemci vstopili v lastniško strukturo Hrvatov. 

Cupra e-Racer je dirkaška študija, ki jo poganja sklop štirih elektromotorjev s skupno moćjo 500 kW, kar je dovolj, da avto doseže najvišjo hitrost 270 km/h, medtem ko od 0 do 100 km/h pospeši v 3,2 sekunde.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija