Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pri Nissanu priznali prirejanje emisij
Slabo leto po prvih novicah, a so tudi pri Nissanu prirejali emisijske vrednosti in porabo goriva, je japonski proizvajalec to včeraj uradno priznal.
Artur Švarc
10. julij 2018 | 9:23:22

V izjavi so zapisali, da so po podrobni preiskavi zaznali serijo nepravilnosti, s katerimi so obhajali predpise.

Kot prvo, so pri Nissanu testirali emisije in porabo tako, da niso ustrezale dejanskim testnim okoljem. Japonci niso podrobno razkrili sistemov, ki so jih uporabili za prirejanje, niti ljudi, ki so pri tem sodelovali, so pa povedali, da pri preiskavo vodi japonska odvetniška firma Nišimura & Asaši.

Kljub priznanju, da so goljufali, pa pri Nissanu pravijo, da številke nekako ustrezajo specifikacijam in merilom za izpuste.

»Nissan razume in obžaluje neprijetnosti, ki so jih povzročili delničarjem zaradi napak pri meritvah lani. Vlagamo vse napore, da preprečimo ponovitev takih početij, za kar nam je žal,« so zapisali v poslovni latovščini pri Nissanu.

Izsledke preiskave so pri Nissanu podali tudi Ministrstvu za okolje, infrastrukturo, transport in turizem. Nissanove delnice so včeraj padle za 5 % na najnižjo vrednost v zadnjem letu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
A bejž no.
10.7.2018 9:45:47
spartan
Če je Nissan, je potem tudi Renault....
10.7.2018 11:55:50
matt0
ja nič, odstavitev vodilnih, nekaj možov v zapor, tožba, odkup nissanov in renaultov... podobno, kot je bilo to pri enaki zadevi pri mercedesu in mazdi.. aja, ne... samo pri VW..
10.7.2018 13:10:00
GrEgEc
Pa a se VW skupina nič ne pritoži, če obravnava ni enaka ?
10.7.2018 14:11:19
klemens
Kljub priznanju, da so goljufali, pa pri Nissanu pravijo, da številke nekako ustrezajo specifikacijam in merilom za izpuste. Kakšna klobasa je to, v zapor z vsemi vpletenimi. Ne morem verjet, da je dejansko vse skorumpirano do fundamenta.
10.7.2018 15:40:51
shark911
Ko so VW dobili,da je goljufal,sem takoj napisal,da goljufajo tudi ostali,samo niso jih še dobili...pa so se mi nekateri emajali,da pišem neumnosti. Danes je bolj vprašanje,koga do zdaj sploh še niso dobili,da bi goljufal s temi izpuhi? Ker je ravno čas Toura:ta stvar z izpuhi je isto kot Armstrong na Touru...ko so ga dobili,so ga vsi spljuvali kot največjega grešnega kozla,a redkokdo se je zavedal,da so takrat goljufali VSI,kar so kasneje bolj ali manj tudi skoraj vsi priznali (kdor takrat ni jedel "priboljškov",je takoj zaostal). Če kdo ne verjame,naj gre primerjat čase vzponov prvih deset uvrščenih kolesarjev na iste klance na Touru letos in v času zmagovanja Armstronga...
10.7.2018 16:06:48
klemens
shark911, ko si ravno omenil Tour, zadnjič je bil intervju sem pozabil že s kom, in je rekel, da je pri nas v Sloveniji noro, ko na kolesarskih prireditvah amaterji posekajo profesionalce. Seveda je toliko amaterjev na dopingu. Itak, da je v avto industriji podobno, če želiš biti konkurenčen se poslužuješ podobnih for kot konkurenca, drugače pač počasi izpadeš iz igre. Je pa žalostno, da se gleda samo kaj in kako se bo nekaj priredilo, ne pa da bi bil dejansko boljši od drugih.
10.7.2018 17:38:43

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija