Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
10 Jaguarjev I-Pace za največje taksi podjetje v Munchnu
Angleži so na munchenske ulice poslali nekaj primerkov svojega prvega električarja, da bi preverili, ali je ta dovolj vzdržljiv in primeren za taksi službo.
Peter Pirkovič Jaguar
7. avgust 2018 | 10:51:11

Očitno so pri Jaguarju prepričani, da bi s tem avtomobilom lahko zapolnili še eno tržno nišo, ki jo za zdaj v večini obvladuje Mercedes-Benz. V Nemčiji je več kot 60 odstotkov registriranih taksijev prav tistih z zvezdo na nosu. Največje taksi podjetje v Munchnu je že pred časom izrazilo zanimanje za električne taksije, zato so pri Jaguarju pohiteli in jim v začasno preskusno uporabo namenili 10 primerkov električnega I-Pace. 

Za Jaguar to ne bo lahka poslovna preskušnja, saj najbolj priljubljeni taksi, Mercedes razreda E, stane pol manj kot električni Jaguar, a se bodo Angleži skušali zanašati na subvencije in manjše tekoče stroške, da bi prepričali voznike taksijev za nakup električnega vozila. Pri tem jim bo na roko morda šlo tudi dejstvo, da je mesto München potrdilo svoj prispevek k prehodu in sprejemanju električnih taksijev in bo tem voznikom subvencioniralo 20 centov na prevožen kilometer. Po besedah župana bo več električnih taksijev na mestnih ulicah pripomoglo tudi k zmanjšanju onesnaženosti zraka.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija