Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pri Suzukiju, Mazdi in Yamahi priznali goljufanje pri izpustih emisij
Japonsko ministrstvo za transport je pred dnevi sporočilo, da so trije domači proizvajalci v preteklosti malce po domače opravili testiranje za izpuste emisij. Ker je toleranca za goljufanje pri Japoncih ničelna, zdaj najverjetneje pripravljajo ostre sankcije.
Uredništvo Reuters
10. avgust 2018 | 10:29:04

Goljufanje na testiranjih so priznali po tem, ko je ministrstvo začelo preiskavo 23 družb na podlagi podobnega priznanja tekmecev Nissan in Subaru. Kot so ugotovili vladni predstavniki so pri testiranjih emisij izvajali nepopolne teste, ki so bili nato potrjeni kot popolno izvedeni.

Suzuki je priznal napake pri polovici od 12,189 pregledanih vozilih (od junija 2012), zato se je prvi mož Suzukija, Toshihiro Suzuki, na nedavni tiskovni konferenci iskreno opravičil. Pri Mazdi so ocenili, da je bilo takšnih 3,8 odstotka pregledanih vozil, pri Yamahi pa naj bi šlo za goljufanje pri 2,1 odstotka motociklov, ki jih je ministrstvo vzelo pod drobnogled.

Ministrstvo bo preučilo njihova poročila in, če bo treba, sprejelo stroge ukrepe. Večina od ostalih 20 preiskanih avtomobilskih proizvajalcev sicer ni imela težav pri pregledu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Meč v roke pa harakiri. :-)
10.8.2018 11:53:10

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija