Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
BMW-jev odločen ne za pickupe
Pri Bavarcih so mnenja, da bi bilo umeščanje pickupa v modelsko paleto slaba poslovna poteza, o nasprotnem pa so mnenja pri avstralski podružnici nemškega podjetja.
Peter Pirkovič
5. oktober 2018 | 9:26:15

BMW ne bo sledil odločitvi Mercedesa, da svojo paleto obogati s pickupom, saj bi zanje to pomenilo popolno izgubo. Namreč, kot pravi Klaus Fröhlich, ki pri BMW-ju sedi v upravnem odboru in skrbi za razvoj, je segment teh vozil premajhen, njihovi avtomobili pa so cenovno pozicionirani precej visoko, kar posledično pomeni, da bi bil ta avto zelo drag in kot tak ne bi dosegal želenih načrtov. Pri Mercedesu so imeli pri razvoju razreda X tako rekoč vse pri roki, poskrbeli so le za obliko in nekaj drugih detajlov, ter avto poslali na trg. 

Nekoliko drugačnega mnenja so pri BMW Australia, kjer je prvi mož te podružnice, Marc Werner, pred časom močno pritiskal na BMW-jevo upravo, češ, da tak avtomobil nujno potrebujejo, a so njegovo idejo, kljub dejstvu, da bi bil morda BMW-jev pickup dobro sprejet tam spodaj, hitro utišali.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija