Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
VW in Microsoft tesno sodelujeta, kaj to prinaša uporabnikom?
Volkswagen in Microsoft sta sklenila strateško partnerstvo, z namenom razvijanja platforme Volkswagen Automotive Cloud.
Uredništvo Volkswagen
6. oktober 2018 | 12:22:17

Kot velik industrijski oblak bo obsegal vse Volkswagnove digitalne storitve in mobilnostne ponudbe v prihodnosti. Z Microsoftom kot strateškim partnerjem je Volkswagen naredil odločilen korak za preobrazbo v ponudnika mobilnosti s popolnoma povezanim voznim parkom in digitalnim ekosistemom Volkswagen We.

Od leta 2020 naprej bo na trg vsako leto prišlo več kot 5 milijonov novih vozil znamke Volkswagen, ki bodo popolnoma povezana in s tem del tako imenovanega Internet of Things oziroma IoT v oblaku. Globokosežno partnerstvo med obema podjetjema tvori osnovo za združitev Microsoftovega globalnega znanja o oblakih z izkušnjami Volkswagna kot avtomobilskega podjetja z globalno prisotnostjo na trgu. V prihodnje bodo vse storitve v vozilih znamke Volkswagen kot tudi enotna koncernska digitalna arhitektura na osnovi oblaka, imenovana One Digital Platform (ODP), v celoti zasnovane na Microsoftovi oblačni platformi Azure, in uporabljene bodo platformske storitve, kot je Azure IoT Edge. Tako bo tehnično okolje bistveno poenostavljeno.

Z vzpostavitvijo oblaka Volkswagen Automotive Cloud bo Volkswagen v prihodnje lahko svoje digitalne storitve razširil na svoj celoten vozni park. V okviru partnerstva bo Volkswagen ustanovil nov razvojni center za oblak Automotive Cloud v Severni Ameriki, ki bo v bližini sedeža podjetja Microsoft. Microsoft bo bistveno pomagal pri vzpostavitvi tega novega razvojnega centra, med drugim pri zaposlovanju novih strokovnjakov in pri vodenju projektov. V bližnji prihodnosti bo v razvojnem centru zaposlenih okoli 300 strokovnjakov za informacijske tehnologije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
serpent
Goljufanje?
6.10.2018 12:31:58
v10power
BSOD?
6.10.2018 12:37:57
rovokopac
Boš kupil samohod potem se bo pa MS čez kakšno leto odločil, da se tega posla na gre več. In tvoj odpadek bo samo še za na odpad. Izkušnje zadnijh let učijo. Upam, da bo dalo dobiti še vseeno kakšen primerek brez povezave v gradove v oblakih.
6.10.2018 13:29:47
byrkus
Če ga boš hotel ugasnit, boš moral zapret okna
6.10.2018 21:19:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija