Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
PSA že drugič zapored nagradil slovensko podjetje
Tolminska divizija Hidrie si je s svojimi inovacijami in kakovosti izdelkov zaslužila novo lovoriko iz rok francoskega koncerna. Slednji so jih znova prepoznali kot najboljšega dobavitelja.
Peter Pirkovič
11. oktober 2018 | 10:21:53

Partnerstvo Hidrie s skupino PSA se je začelo pred 18 leti, danes pa je njihov program Dieseltec zastopan v vseh dizelsko gnanih modelih Citroën, Peugeot in DS, vključno z najnovejšo rešitvijo DV5R. S svojimi izumi je Hidria prisotna tudi v Oplovih dizelskih motorjih, ki po prevzemu tega avtomobilskega podjetja PSA dodatno krepijo svojo vlogo in pomen v enem največjih proizvajalcev avtomobilov na svetu.

Na tak način Hidria postaja pomemben igralec na področju avtomobilske industrije, saj nima tesnih povezav samo s koncernom PSA. Pred nekaj meseci so prav v Tolminu odprli novo avtomatizirano proizvodno linijo za Optymus PSG oziroma inovativni sistem za hladen zagon dizelskega motorja s senzorjem tlaka. Slednji deluje in pomembno izboljšuje dizelsko tehnologijo. Skupaj s svečko za hladen zagon dizelskega motorja je namreč vgrajen direktno v izgorevalno komoro dizelskega motorja. To mu omogoča, da v eni sekundi pridobi kar 100 tisoč podatkov o tlaku v motorju, ki jih potem preko vgrajene mikroelektronike in digitalnega algoritma komunicira v osrednji motorni računalnik. Sistem tako v realnem času optimira vbrizgavanje goriva in druge za optimalno izgorevanje ključne parametre. In zato se poraba goriva in izpusti emisij posledično radikalno zmanjšujejo. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija